Draft 2014: Budoucí jednička draftu Andrew Wiggins chce do Toronta

19. 07. 2013, 08:00 » Spekulace - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Ačkoli teprve před pár týdny skončil draft 2013, tak už nyní se oči všech skautů a expertů upínají k draftu příštímu. Důvod je jednoduchý - Andrew Wiggins. Mladý Kanaďan, který v novém školním roce nastoupí do prvního ročníku na univerzitě v Kansasu, má být příštím LeBronem Jamesem, o čemž vypovídají i jeho středoškolské statistiky (23,4 bodů, 11 doskoků, 2,5 asistencí, 2,4 zisky a 2,6 bloky z poslední sezóny). Kdo však budoucí superhvězdu uloví?

Když Andrew Wiggins vyhrál ocenění Gatorade Hráč roku (které se uděluje nejlepším středoškolským sportovcům v USA), tak byl - podle očekávání - dotázán, který tým v NBA by v budoucnu preferoval jako své působiště. Rodák z Toronta měl jasno.

"Rád bych řekl Raptors, chci za ně hrát," prohlásil osmnáctiletý megatalent.

Není však vůbec jasné, že se Wigginsovi jeho sen vyplní. Raptors totiž v minulé sezóně docela solidně posílili a v té příští rozhodně nebudou patřit mezi týmy, které budou soupeřit o pozici nejhoršího týmu ligy. Na to jsou zde jiní adepti.

Podle zámořských serverů specializujících se na draftové výběry následujících sezón je Wiggins jednoznačnou jedničkou. Na druhém místě figuruje Jabari Parker, na třetím pak Marcus Smart (kterého měli možnost letos vidět také čeští fanoušci - Smart byl totiž jedním ze strůjců zlatého úspěchu USA na MS U19 v Praze).