Donovan Mitchell u nás prodlouží smlouvu, věří majitel Cavs

29. 03. 2024, 16:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Clevelandu zažívají celkem povedenou sezónu, kterou by chtěli přetavit v úspěch v play off. Cavaliers se momentálně pohybují s bilancí 44-29 na čtvrtém místě v tabulce Východní konference s minimální ztrátou jedné prohry na třetí New York.

Klub z Ohia nicméně letos opět řešil problémy s několika zraněními a vedení stále nemá vyřešenou otázku, co bude s Donovanem Mitchellem.

Největší týmová hvězda se v současné době nachází ve třetím roce pětiletého kontraktu, podepsaného s Utahem před výměnou do Clevelandu v roce 2022. Sedmadvacetiletý střelec by se však mohl v roce 2025 stát volným hráčem, pokud odmítne hráčskou opci ve výši 37,1 mil. dolarů.

„O prodloužení smlouvy jsme s ním už mluvili,“ řekl majitel Clevelandu Dan Gilbert ve čtvrtek v rozhovoru pro The Associated Press. „Jednání jsou na dobré cestě, myslím, že s námi uzavře dlouhodobou smlouvu. Moc se mu u nás líbí a věří, že dokážeme udělat s našim mladým týmem nějaký úspěch.“

Cavaliers owner Dan Gilbert is optimistic about the team's odds of extending Donovan Mitchell this offseason. Story: https://t.co/lIuSCSgnuF

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) March 29, 2024

Pětinásobný All-Star se poprvé objevil v nejlepší pětce NBA v sezóně 2022/23, ale letos nebude mít nárok na žádnou z cen, jelikož neodehrál potřený počet zápasů. Na novou smlouvu by to ale nemělo mít žádný vliv. Rodák z Elmsfordu v New Yorku se momentálně zotavuje z nepříjemného zraněním kolene a také nedávno utrpěl zlomeninu nosu, takže ho možná brzy uvidíme hrát s maskou.

Nicméně, vrátit do hry by se mohl už dnes v utkání proti Philadelphii. Mitchell svému týmu hodně chybí, protože „Kavalíři“ mají bez něj zápornou bilanci 11-13 a z posledních dvanácti zápasů osmkrát prohráli. Ohledně jeho nové smlouvy v Clevelandu hodně napoví případný úspěch Cavs v letošních vyřazovacích bojích.