Přestupové spekulace: Pistons mají stále zájem o křídlo z Atlanty

18. 09. 2023, 10:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
De'Andre Hunter má za sebou nejpovedenější sezónu v kariéře, proto není divu, že o něj projevují konkurenční týmy zájem. V létě o jeho výměně jednala Indiana, v další potenciálním obchodu byl zmiňován s přestupem do Toronta za Pascal Siakam, ale k žádným výměnám zatím nedošlo.

Dalším týmem, který se údajně intenzivně o forvarda Atlanty zajímá, je Detroit. Pistons by totiž potřebovali na pozici trojky posílit, jelikož mají spoustu vysokých křídel, ale pozici SF tak dobře obsazenou nemají.

Proto by se jim hodila Hunterova všestrannost, která mu umožňuje bránit více pozic a skórovat v útoku. V minulém ročníku měl 15,4 bodu na zápas, což byl jeho nejlepší průměr za čtyři roky v NBA (navíc odehrál nejvíc zápasů za sezónu - 67). S Hawks má podepsanou smlouvu až do roku 2027, kdy si každý rok vydělá přes 20 mil. dolarů.

“According to Jake Fischer of Yahoo Sports, the Pacers were one of a few teams that spoke with the Atlanta Hawks about a trade for De’Andre Hunter. The Toronto Raptors and Detroit Pistons were other teams that Atlanta talked to.

Hunter was reportedly floated in Atlanta’s offer… pic.twitter.com/MCFDXmsnsF

— Karce (@Karsonnnn) September 16, 2023

V souvislosti s Pistons se nejčastěji spekuluje o výměně Bojana Bogdanoviče. Detroit už v minulosti zvažoval několik nabídek na jeho přestup, ale nakonec se ho rozhodl udržet. O 34letého forvarda je v lize stále zájem, jelikož má ve skutečnosti dvacetimilionovou končící smlouvu s minimální zárukou pro sezónu 2024/25.

Uvidíme, jestli se před startem nového ročníku nějaký přestup uskuteční, ale pravděpodobněji to vypadá až v jeho průběhu - záležet bude hlavně na výsledcích.