Dallas reaguje na špatné výsledky. Walker střídá Campazza

28. 11. 2022, 17:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Dallas čtyřikrát v řadě prohrál a z posledních deseti zápasů má zápornou bilanci 3-7. Proto není divu, že se svěřenci kouče Jasona Kidda propadli ve vyrovnané Západní konferenci s devíti výhrami a deseti porážkami na 11. místo.

Podle posledních práv jednají Mavericks se zkušeným rozehrávačem Kembou Walkerem, který je momentálně volným hráčem. Místo v týmu by mu měl přepustit Facundo Campazzo, jenž se v Texasu moc neuplatnil. Argentinský reprezentant odehrál pouze osm utkání s průměrem 1,3 bodu na zápas a na hřiště se příliš nedostal (6,5 odehraných minut).

Mavericks doufají, že jim 32letý rozehrávač pomůže zlepšit produktivitu z lavičky a vylepší taktovku celého týmu. Walker naposledy působil v New Yorku, ze kterého byl během draftové noci vyměněn do Detroitu. Poté se očekávalo, že bude vykoupen ze smlouvy, což se ale nestalo. Čtyřnásobný All-Star byl nakonec z týmu Pistons propuštěn až 17. října a od té doby si hledá nové angažmá. V současnosti je mu ale vyplácen celý jeho plat v hodnotě 9,2 mil. dolarů.

The Dallas Mavericks are signing G Kemba Walker and waiving Facundo Campazzo, sources tell @ShamsCharania.

Walker was traded from the Knicks to the Pistons this summer before being waived by Detroit.https://t.co/wKwrD7mEkJ pic.twitter.com/M3rVD0ub35

— The Athletic NBA (@TheAthleticNBA) November 28, 2022

Kemba byl nejprve z přestupu ke Knicks nadšený, což ale brzy vyprchalo. Vleklé problémy s koleny a pokles produktivity vedlo k tomu, že na Manhattanu odehrál pouze 37 utkání s nejhorším kariérním průměrem 11,6 bodu a 3,5 asistence na zápas. Dallas chtěl Walkera k Lukovi Dončičovi přivést už v roce 2019, ale on dal nakonec přednost přestupu do Bostonu. I když se v dresu Celtics dokázal v první sezóně prosadit do All-Star výběru, tak v té druhé byl vyměněn do Oklahomy. Od té doby šla jeho kariéra strmě dolů...

Nyní je prý rodák z Bronxu zdravotně v pořádku a vyhlíží nové angažmá. Povede se mu prosadit v ambiciózním Dallasu? Detaily jeho nové smlouvy zatím nejsou známé.