Trh volných hráčů 2021: Angažmá ještě nenašel Markkanen či Millsap

15. 08. 2021, 13:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Přestupní trh v posledních dnech téměř utichl. Nbasket vám od jeho otevření přinášel nejčerstvější informace (článek zde) a připravil pro vás přehlednou tabulku volných hráčů.

Většina volných hráčů je již rozebrána a nevypadá to ani na to, že by se uskutečnil ani další velký přestup, i když se stále hodně spekuluje o budoucnosti Bena Simmonse ve Philadelphii. Sixers by jej rádi vyměnili za Damiana Lillarda, avšak Portland o tom nechce ani slyšet. Další výměny se zřejmě uskuteční až v průběhu roku, zejména pak při tradiční únorové trade deadline. V tomto termínu očekávajte mnoho dalších spekulací o Lillardovi, Loveovi nebo Rossovi z Orlanda.

Přestože je letošní trh volných hráčů skoro u konce, tak ještě zbývá dořešit budoucnost několika omezených volných hráčů (RFA), mezi které patří Lauri Markkanen (Chicago), Josh Hart (New Orleans), Hamidou Diallo (Detroit) a Jarred Vanderbilt (Minnesota). Na všechny tyto hráče mohou jejich současní zaměstnavatelé vyrovnanat jakoukoli nabídku konkurenčních týmů, ale napříkad u finského mladíka se předpokládá, že ještě přestoupí do jiného klubu.

Report: Mavericks, Pelicans, Celtics, and Timberwolves have all shown interest in signing Lauri Markkanen to deals worth around $15 million in average annual value: https://t.co/2IXPeJgl3Q

— NBA Central (@TheNBACentral) August 10, 2021

Dále je na trhu spousta neomezených volných hráčů (UFA), jako například Paul Millsap, Avery Bradley, JJ Redick, Frank Ntilikina, Dennis Smith Jr., Dante Exum, Bismack Biyombo, Wesley Matthews, Denzel Valentine nebo třeba DeMarcus Cousins. Tymy budou v následujících dnech ladit své soupisky, aby je měly připraveny na přípravné kempy. V současnosti probíhá v Las Vegas tradiční Letní liga, kde se představují hlavně draftovaní nováčci.

Nová sezóna 2021/22 odstartuje 19. října a bude probíhat podle normálu s 82 zápasy základní části.