Protest Houstonu Rockets

25. 12. 2017, 12:00 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Deník Houston Chronicle informuje, že vedení Rockets podalo kanceláři NBA protest na rozhodčí, kteří špatně posoudili situaci z konce utkání proti Los Angeles Clippers.

Co se vlastně stalo? V čase 44:15, kdy do konce utkání chyběly 3 minuty a 10 vteřin, fauloval Jamese Hardena nováček Jawun Evans, pro kterého by to byl již šestý faul a muselo by následovat jeho vyloučení, ale rozhodčí posoudili, že se faulu dopustil Lou Williams. Rockets nakonec utkání ztratili v poměru 118:128, ale v inkriminovaný moment prohrávali po dvou úspěšných Hardenových šestkách pouze tříbodovým rozdílem.

Samozřejmě, že tento moment Houstonu zápas neprohrál, avšak možná trošku ovlivnil, neboť Evans dokázal velmi solidně Hardena bránit. I tak si ale hvězda Rockets zapsala 51 bodů, 8 asistencí, ale také 8 ztrát míče! „Jawun dnes předvedl asi svůj nejlepší zápas v NBA,“ chválil svého mladého spoluhráče Austin Rivers, jenž se stal s 36 body nejlepším střelcem svého týmu. „Jeho obrana nám dodala obrovskou energii a pomohla abychom se včas dostali k ostatním střelcům soupeře,“ souhlasil s názorem svého syna kouč Doc Rivers.

LMAO JAWUN EVANS GOT JAMES HARDEN AND THE HOUSTON ROCKETS SO SHOOK THEY CRIED TO THE NBA LMAOOOOOOOO pic.twitter.com/r8UeiALhXu

— Justin Russo (@FlyByKnite) 25. prosince 2017