NBA se vrací do Evropy. V Paříži si zahraje Chicago proti Detroitu

24. 05. 2022, 16:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Kvůli koronavirové nákaze se poslední utkání mimo Spojené Státy a Kanadu uskutečnilo 24. ledna 2020, kdy se v pařížské Accor Areně utkalo Milwaukee se Charlotte. NBA oznámila, že v rámci „Global Games“ odehraje v Evropě další prestižní duel. V příští sezóně se v hlavním městě Francie plánuje odehrát zápas Chicaga proti Detroitu.

19. ledna 2023 se spolu utkají Bulls proti Pistons a bude se jednat o 34. zápas mimo NBA od roku 1991. Chicago se zúčastnilo dvou přípravných zápasů v Paříži v roce 1997, Detroit se ve Francii představí poprvé v historii. Za posledních 30 let viděli diváci alespoň jedno utkání základní části v Japonsku, Mexiku, Londýně a naposledy v Paříží, kde Bucks porazili Hornets 116:103.

S uvolněním omezení způsobených COVIDem-19 se očekává, že se před sezónou po celém světě odehraje několik přípravných utkání. Začátkem října se v Abú Dhabí přestaví basketbalisté Milwaukee a Atlanty. San Antonio Spurs pak planuje v budoucnu odehrát pár „domácích“ zápasů v Mexiku.

„Chceme propagovat NBA po celém světě,“ uvedl nedávno Adam Silver. „Zohledňujeme ovšem mnoho faktorů, kam všude můžeme týmy poslat.“ Před pandemií se hrálo například v Indii, Japonsku nebo Číně.

Bulls, Pistons To Play Regular Season Game In Paris https://t.co/AwBmXJqoYr pic.twitter.com/2QjdeJfisj

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) May 24, 2022