Sixers v problémech. Joel Embiid vynechá úvod série proti Miami

30. 04. 2022, 13:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Poraněný palec na ruce a teď ještě otřes mozku a zlomený nadočnicový oblouk - to jsou zranění, které v posledních dnech trápí Joela Embiida a celou Philadelphii.

Poslední minuty rozhodnutého utkání v Torontu mohou přijít Sixers pěkně draho. Hvězdný centr Phildelphie dostal na konci zápasu loktem do obličeje, když jeho tým vedl o 29 bodů a zbývaly odehrát čtyři minuty.

Ke zranění došlo v souboji s Pascalem Siakamem a může hodně ovlivnit blížící se sérii proti Miami Heat. Podle posledních zpráv bude nejlepší střelec soutěže minimálně pět dní v protokolu o otřesu mozku, ale dobrou zprávou je, že orbitální zlomenina nemusí vyžadovat nutně operaci. Zatím tak neexistuje žádný harmonogram jeho případnému návratu a odpočinek může využít k léčbě poraněného palce na ruce, což je další zranění, které jej v poslední době limitovalo.

Kamerunský rodák má problémy se zraněním celou svoji kariéru. Než vstoupil do NBA, tak vynechal celou jednu sezónu a zlomeninu nadočnicového oblouku už jednou prodělal. V roce 2018 dokonce kvůli tomu podstoupil operaci a následně vynechal během 22 dní 10 zápasů. Embiid navzdory bolavému palci zaznamenal proti Raptors v průměru 26,2 bodu, 11,3 doskoku a 2,3 asistence na zápas.

Breaking: Joel Embiid suffered a right orbital fracture and mild concussion in Game 6 vs. Toronto, the 76ers announced.

He is out indefinitely. pic.twitter.com/ekwsJKdRlx

— ESPN (@espn) April 30, 2022

Očekávaný souboj proti nasazené jedničce začne už v pondělí a „Philla“ bude muset minimálně v úvod série najít novou podkošovou sestavu. V útoku budou muset Embiidovy body nahradit James Harden, Tobias Harris a mladý Tyrese Maxey, na centru a hlavně v obraně se nejvíce vystřídají Paul Reed, DeAndre Jordan a Paul Millsap.

Miami v posledním zápase postrádalo Jimmyho Butlera (koleno) a Kylea Lowryho (stehenní sval), ale floridský tým měl delší čas na odpočinek a Butlerovo zranění prý není nijak vážné. „Zatím nechci předbíhat a uvidíme zítra, ale oba dva vypadají lépe a věřím, že budou schopni brzy nastoupit,“ řekl ohledně zranění svých nejzkušenějších hráčů kouč Erik Spoelstra.