Bučení na hráče? Hvězda Knicks vyslala jasný vzkaz

09. 01. 2022, 10:30 » Perličky - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Když v posledním ročníku prošli Knicks poprvé od sezóny 2012/13 do vyřazovacích bojů bylo to příjemné překvapení a nároční fanoušci klubu očekávali, že v letošní sezóně budou od svého mladého týmu svědky dalšího zlepšení. Místo toho ale mezi nimi panuje spíše rozhořčení. Jejich oblíbenci se totiž nachází až na 11. místě Východní konference a předváděná hra je daleko od toho, na co si v loňském ročníku všichni zvykli. Už tak napjatou atmosféru vyostřilo chování jednoho z hráčů vůči domácím příznivcům.

Julius Randle byl jedním z hlavních strůjců úspěchu Knicks v posledním ročníku. Jeho výkony mu dokonce vynesly nominaci do nejlepší pětky NBA a odnesl si i cenu pro hráče, který prokázal v sezóně největší zlepšení (Most Improved Player - MIP). V létě navíc v klubu prodloužil smlouvu o čtyři roky za 117 milionu dolarů a pokud dostanete takový kontrakt a nastupujete v Madison Square Garden, musíte počítat s tím, že od vás budou mít fanoušci velká očekávání.

Ta ale sedmička draftu 2014 zatím nenaplňuje. Průměry 19,6 bodu, 10,1 doskoku a 4,9 asistence sice na první pohled nevypadají zle, ale jde o zhoršení v téměř všech kategoriích. To v kombinaci s celkově špatnými výkony týmu vyvolalo u části fanoušků negativní reakci. Ve čtvrtečním domácím utkání proti Celtics na rodáka z Dallasu začali příznivci bučet. Randle si jejich reakce nenechal líbit a poté, co ve čtvrté čtvrtině skóroval, jim poslal jasný vzkaz, palec dolů.

Evan Fournier on Julius Randle's thumbs down gesture:

"Honestly, no big deal in my opinion. The dude played hard as hell, he fought extremely hard, and he played well...Julius is the image of the franchise, he's the star player, of course he's going to get more criticism" pic.twitter.com/XcrS6oeCMv

— Knicks Videos (@sny_knicks) January 7, 2022

Knicks sice zápas díky střele RJ Barretta v posledních sekundách zápasu vyhráli, ale Randle se stále cítil naštvaný. Když se jej po utkání jeden z reportérů zeptal, co přesně mělo jeho gesto směrem k divákům znamenat, odpověděl celkem jasně: „Buďte už k*** zticha!“

Jen tak mimochodem, Randle není první sportovec v New Yorku, který tohle gesto domácím fanouškům ukázal, podobnou aféru nedávno řešili i baseballoví Mets. Fanoušci v New Yorku jsou nároční napříč všemi sporty.

Hráče Knicks za jeho chování ihned zkritizoval například Charles Barkley. „Nikdy jsem nepochopil, proč si hráči myslí, že jim lidé budou tleskat, když hrají špatně. Pokud hrajete špatně, bude se na vás prostě bučet. Hráči nejsou právníci nebo doktoři. Když hrajete dobře, bude se vám tleskat, pokud špatně, budou na vás bučet, tak to prostě je.“

Těžko říct, zda mladému hráči někdo promluvil do duše nebo zda sám Randle usoudil, že jeho reakce byla přehnaná, každopádně v zájmu uklidnění celé situace se na Instagramu omluvil. Uznal, že měl celou situaci zvládnout lépe a že jeho reakce nebyla hodna profesionála, který reprezentuje nejen svůj tým, ale de facto i celé město.

Jediným trestem byla pokuta od vedení ligy 25 000 dolarů a to kvůli vulgárním výrazům použitým v pozápasovém rozhovoru, čímž lze celou aféru považovat pravděpodobně za uzavřenou. Tým pod vedením Toma Thibodeaua se teď potřebuje soustředit spíše na samotný basketbal, zlepšit své výkony a dostat se výše v tabulce. Je jasné, že podobné události rozhodně pohodě v kabině nepřidávají a hráči by se měli být schopni ovládat. Co si o celé situaci myslíte vy? Je v pořádku bučet na hráče, kterému fandíte?