Lauri Markkanen přestupuje v rámci třítýmové výměny do Clevelandu

27. 08. 2021, 20:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Jeden z posledních významných volných hráčů našel nové působiště. Chicago, Cleveland a Portland se dohodli na výměně, ve které se v rámci tzv. „sign-and-trade“ stěhuje Lauri Markkanen do Ohia, Bulls za něj od Blazers dostanou Derricka Jonese Jr. a chráněný výběr v prvním kole draftu.

V rámci tohoto přestupu figuruje také Larry Nance Jr., který oblékne dres Portlandu a zároveň obdrží oregonský klub z Clevelandu druhokolovou volbu pro rok 2023, jenž původně patřila Denveru.

Markkanen, který se dočkal vytoužené výměny, dostane od Cavaliers čtyřletou smlouvu v hodnotě 67 mil. dolarů. Bulls chtěli získat za finského forvarda výběr v prvním kole draftu, který ovšem bude příští rok chráněný pro loterijní pozice a poté se z něj stane druhokolový pick. Poslední rok Markkanenovy smlouvy mu ale v Clevelandu zaručí pouze šest z osmnáctimilionové částky. V novém prostředí chce restartovat uvadající kariéru, neboť měl v minulé sezóně nejhorší čísla v kariéře (průměr 13,6 bodu, 5,3 doskoku a 0,9 asistence).

Markkanen Headed To Cavaliers In Three-Team Sign-And-Trade https://t.co/YlH4ePcnyL pic.twitter.com/9mcp7GCqT7

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) August 27, 2021

Blazers vítají posilu do obrany. Larry Nance má ještě platnou dvouletou smlouvu za 20 milionů dolarů a v uplynulém ročníku si připsal 9,3 bodu a 6,7 ​​doskoku na zápas. Do Portlandu si jej vyžádal nový kouč Chauncey Billups, který opakovaně mluvil o potřebách vylepšit hlavně týmovou obranu. Třetím vytrejdovaným hráčem se stal všestranný Derrick Jones s končícím kontraktem (9,7 mil. USD).