Eric Bledsoe si v Memphisu nezahraje. Vrací se zpátky do Clippers

16. 08. 2021, 10:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Clippers se dohodli s Memphisem na výměně Erica Bledsoea, za kterého se z Los Angeles do Tennessee stěhují Patrick Beverley, Rajon Rondo a Daniel Oturu.

Memphis Bledsoea získal nedávno při přestupu z New Orleans, ale postupem času bylo jasné, že s ním má jiné plány. Rodák z Birminghamu v Alabamě se přestupem vrací do známého prostředí, neboť v L.A.. zahajoval před 11 lety svou kariéru v NBA. Poté byl v roce 2013 vyměněn do Phoenixu a přes Milwaukee a New Orleans se vrátil do Clippers. „Clipps“ tímto obchodem „tři za jednoho“ získají určitou flexibilitu na soupisce, neboť měli 16 hráčů s plně zaručenými smlouvami a Yogiho Ferrella s nezaručeným platem.

Grizzlies naopak mají tři další končící smlouvy a pravděpodobně Beverleyho s Rondem použijí pro další trejdy, jelikož nyní mají 17 hráčů pod garantovaným kontraktem. Memphis má v současnosti tři rozehrávače, přičemž za člena zahajovací soupisky Ja Moranta zaskakují Tyus Jones s De'Anthonym Meltonem.

ESPN story on Clippers acquiring guard Eric Bledsoe in a four-player deal -- including Patrick Beverley and Rajon Rondo -- with Memphis: https://t.co/MhqpVuooTQ

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) August 16, 2021

Bledsoe v Clippers zřejmě zůstane, jelikož má pro příští sezónu platnou smlouvu (14,3 mil.$), ale v dalším roce má garantovány pouze necelé čtyři z celkových 19,4 mil. dolarů. Clippers se tímto krokem dostali z hranice platby daně z luxusu a věří, že 31letý rozehrávač alespoń částečně nahradí zraněného Kawhiho Leonarda, který by mohl kvůli zraněnému kolenu vynechat celou nadcházející sezónu.