Přestupové spekulace: DeMar DeRozan do Denveru Nuggets

20. 02. 2021, 10:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Již dlouho se spekuluje o výměně DeMara DeRozana a dalších zkušených hráčích San Antonia. „Problém“ je v tom, že se Spurs nebývale daří a stále se drží na příčkách zaručujících postup do play off (momentálně je to šesté místo s bilancí 16-11). Nicméně, nejlepšímu střelci texaského tým končí letos smlouva a ve 31letech si řekne ještě o jeden velký kontrakt.

DeRozan má sice po sedmi letech průměr pod dvaceti body na zápas (19,8), ale stále patří mezi nejlepší střelce NBA a nejvyhledávanějším hráčem do koncovek. Proto o něj bude mít zájem mnoho klubů, přestoupit by mohl například do Colorada nebo na Floridu.

DEN - obchodní balíček: DeMar DeRozan za Garyho Harrise, Willa Bartona a budoucí výběr v prvním kole draftu

Nuggets mají dva hráče All-Star kalibru (Nikola Jokič a Jamal Murray) a kupu nadějných mladíků. Na podzim se probojovali do finále Západní konference a na tento úspěch chtějí navázat. S DeRozanem by výrazně zvýšili šance na úspěch, proto za „krátkodobý pronájem“ tahle hvězda určitě stojí. Spoléhat pouze na mladého Michaela Portera Jr. nelze.

V San Antoniu se musí rozhodnout, jestli provedou přestavbu za pochodu nebo vymění další hráče, kterým končí smlouvy. O Rudyho Gaye má zájem Miami, LaMarcus Aldridge by se mohl vrátit do Portlandu, produktivního a nesmírně zkušeného Pattyho Millse by chtěl mít na lavičce každý trenér.

dumbest article i read. The @spurs are not that stupid to take Harris and Barton for DDR. 🙄https://t.co/pJJRcMY7Op

— eYaN™ (@super_saEYAN) February 17, 2021