Posilování Atlanty neskončilo. Hawks získali také žádaného Bogdanoviče

25. 11. 2020, 15:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Trh s volnými hráči se rychle rozebral. Týmy momentálně ladí své soupisky a připravují se na prosincový přípravný kemp. Z perspektivních hráčů zbývá ještě dořešit otázku u Anthonyho Davise (s největší pravděpodobností podepíše prodloužení smlouvy s Lakers) a z dalších hráčů jmenujme ještě Hassana Whitesidea (zájem má Sacramento) nebo Reggieho Jacksona (naposledy nastupoval v dresu L.A. Clippers).

Další velký úlovek hlásí Atlanta, která získala Bogdana Bogdanoviče. Klub z Georgie nabídl srbskému reprezentantovi čtyřletou smlouvu za 72 milionů dolarů a bylo na Sacramentu, jestli jejich návrh dorovná. Během dvou dnů se tak nakonec nestalo a 28leté křídlo přestoupilo. Údajně za to mohou tři důvody. V hlavním městě Kalifornie již nepůsobí Vlade Divac, „Králům“ během draftu spadl nečekaně do klína nováček Tyrese Haliburton a nepodařilo se vyměnit Buddyho Hielda.

ROSTER UPDATE: We have signed Bogdan Bogdanovic.

Details ⤵️ https://t.co/jPakqB2CbG

— Atlanta Hawks (@ATLHawks) November 25, 2020

Naopak Hawks se radují z další velké posily. „Bogdan má ofenzivní dovednosti a velký cit pro hru, proto očekáváme, že se bude do našeho týmu skvěle hodit,“ uvedl Travis Schlenk v klubovém prohlášení. „Chtěli jsme výrazně zkvalitnit náš kádr a přivést ofenzivní a zkušené hráče, což se nám myslím skvěle povedlo. Určitě se teď hodláme poprat o play off.“ Ambice přicházejí, kromě „Bogieho“, z trhu volných hráčů naplnit Danilo Gallinari, Kris Dunn, Rajon Rondo a Solomon Hill. Fanoušci a vedení „Jestřábů“ navíc vkládají velké naděje v mladého Onyeku Okongwua, který je zaujal v letošním draftu.

Ještě větší smlouvu než Bogdanovič, dostal respektovaný italský forvard Gallinari, který podle posledních zpráv přestoupil z Oklahomy pomocí tzv. „sign-and-trade“. „Gallo“ si v novém působišti během tří let vydělá přibližně 61,5 milionů! Thunder spolu s ním poslali do Atlanty blíže nespecifikované finanční vyrovnání a zároveň za něj dostali výběr ve druhém kole draftu 2025. Samu Prestimu ale šlo o vybudování velké obchodní výjimky v hodnotě 19,5 mil. dolarů. Pro oklahomský tým to bude jž druhá v krátké době, avšak ta za Stevena Adamse bude využita pro příchod Ala Horforda.

Thank you, Danilo Gallinari!

Best of luck in your career 🤝 pic.twitter.com/OMGSYras6F

— Thunder Nation (@ThunderNationCP) November 22, 2020

Bogdanovič po přestupu do Atlanty nezapomněl svému bývalému klubu poděkovat: „Děkuji Sacramentu, že mi umožnilo být sám sebou a dalo mi příležitost jít za svým snem. Děkuji organizaci Kings, jenž mne po celou dobu neustále podporovala a stála za mnou. Velký dík patří také fanouškům, kteří mi budou moc chybět, stejně jako všichni přátelé a spoluhráči ze Sacramenta.

Vypadá to, že srbská hvězda chtěla opravdu někam přestoupit, avšak zajímavé je, že nekývla na nabídku z Milwaukee. O snahách Bucks, zda-li nedošlo k neoprávněné manipulaci při rozhovorech se Sacramentem, se bude zabývat ještě vedení NBA (článek zde). Nicméně je jasné, že by tolik peněz od celku z Wisconsinu určitě nedostal, ale zase by měl větší šanci získat titul. Takhle „Jeleni“ posilovali jinde a raduje se Atlanta.