Paul, Gordon, Aldridge nebo Westbrook. V NBA se jedná o přestupech

11. 11. 2020, 17:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Rada guvernérů včera jednomyslně schválila dohodu mezi ligou a hráčskou asociací o změnách v kolektivní smlouvě. V současné době se stále ještě nemůže přestupovat, ale kluby mohou mezi sebou jednat a uzavírat předběžné ústní dohody. Oficiálně začnou být výměny platné dva nebo tři dny před letošním draftem, který se uskuteční příští středu.

Phoenix se snaží získat Chrise Paula! V posledních dnech vedou zástupci Suns jednání s Oklahomou, která je údajně jeho přesunu hodně nakloněna. Podle ESPN neexistuje žádná bezprostřední dohoda, ale Suns jsou odhodlaní za každou cenu ukončit desetileté čekání na play off. Jelikož diponuje Chris Paul obřím, více jak čtyřicetimilionovým kontraktem, tak by musel arizonský klub sestavit velkou protihodnotu. V jakémkoli scénáři by určitě figuroval Ricky Rubio a s velkou pravděpodobností také Kelly Oubre Jr..

Obchod by se pak mohl točit i kolem draftových picků. V současnosti mají Suns 10. výběr, Thunder disponují 25. volbou. Do tohoto trejdu by se mohl zapojit i další tým. Spekuluje se, že Oklahoma projevila určitý zájem o LaMelo Balla, proto se nabízí přibrat k jednáním také Minnesotu, která bude na draftu vybírat jako první v pořadí. Sam Presti sice Paulovi slíbil, že ho vymění do jím preferovanému týmu, ale Phoenix trénuje Montym Williams, který ho vedl při jeho začátcích v New Orleans. Uvidíme, jak zareaguje New York nebo Lakers.

The Oklahoma City Thunder and Phoenix Suns are engaged in talks on a Chris Paul trade. @WindhorstESPN and @TimBontemps reporting on ESPN: https://t.co/ohOoKidWT3

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) November 11, 2020

Další zprávy hovoří o obchodních rozhovorech zaměřených na Aarona Gordona. Orlando se netají myšlenou, 25letého forvarda vyměnit. Magic momentálně naslouchají nabídkám na jeho přestup - jedna taková údajně existuje z Milwaukee Bucks, ale zřejně se ozve spousta zájemců. Čtyřka draftu z roku 2014 by se hodila například do Sacramenta, Golden State, Minnesoty, Phoenixu nebo Indiany.

Přestoupí LaMarcus Aldridge do Golden State? Tenhle trejd by se nabízel hlavně s ohledem na to, že Warriors hledají zkušeného podkošového hráče a Spurs zahajují přestavbu. Oba týmy by si vyměnily letošní prvokolové volby (dvojku za jedenáctku), ale na to, aby mohl přestup fungovat, obchodní výjimka kalifornského klubu nestačí - přestoupit by musel také Andrew Wiggins.

Podle posledních zpráv vyjádřili v Houstonu obě největší hvězdy znepokojení, kam se jejich organizace ubírá. James Harden a Russell Westbrook zatím o výměnu nepožádali, přesto několik celků věří, že by mohl být alespoň jeden z nich k dispozici. O Westbrooka má zájem New York a údajně také Clippers! Přestupové období je tady, proto nás v příštích dnech čekají nesmírně zajímavé zprávy, které se nebudou týkat pouze samotného draftu.

The Clippers and Knicks reportedly have trade interest in Russell Westbrook, via @KevinOConnorNBA. pic.twitter.com/lxE3Ozfgqm

— Hoop Central (@TheHoopCentral) November 10, 2020