Problémy Houstonu pokračují. NBA vyloučila Danuela House

12. 09. 2020, 21:00 » Informace z klubů - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Rockets se i v dalším, pátém semifinálovém zápase proti Lakers, budou muset obejít bez náhradního křídla Danuela House. Ten v posledních zápasech z osobních důvodů nehrál, protože s ním zahájila liga vyšetřování, po kterém se stal vůbec prvním hráčem, který byl z „bubliny“ v Orlandu vyloučen.

Podle oficiálního oznámení porušil 27letý forvard pravidla tím, že si na uzavřený kampus přivedl neoprávněnou návštěvu. ESPN tvrdí, že House popírá jakékoliv porušení pravidel, přesto musel opustit orlandský areál a do konce sezóny si již za Houston nezahraje. V letošních play off si křídlo Rockets průměrně připisovalo 31 odehraných minut, za které mělo průměr 11,4 bodu a 5,8 doskoku na zápas. NBA tímto krokem ukázala, že hráčům nehodlá trpět jejich výstřelky a se zavedenými pravidly to myslí naprosto vážně.

Danuel House Jr. has left the bubble and won’t return after an NBA investigation

The league says House had an unauthorized guest in his hotel room for multiple hours pic.twitter.com/MDrrYdnEEX

— Bleacher Report (@BleacherReport) September 11, 2020

Pro kouče D´Antoniho je absence House další vráskou na čele. Po třízápasové šňůře proher potřebují Harden s Westbrookem veškerou pomoc k tomu, aby obrátili štěstí na svou stranu. Napak Frank Vogel dokázal tým po první prohře velmi dobře přizpůsobit malé sestavě Rockets. V posledním zápase nenastoupili pivoti Dwight Howard s JaValem McGeem, a přesto získali Lakers o 26 doskoků více než jejich soupeři.

Jedna z mála věcí, ve které Houston v sérii dominuje, je počet trestných hodů. Například v posledním zápase získal Harden 16 ze svých 21 jedna bodů právě ze šestek. Stav série semifinále Západní konference je 3-1 pro favorita a další zápas se hraje dnes v noci ve 2:00 středoevropského času. V něm budou mít hráči okolo Jamese Hardena o jednoho hráče méně a cesta k poražení L.A. bude zase o něco více náročnější.

Autor: Tomáš Podmol