Indiana v problémech. Jak nahradí Domantase Sabonise?

30. 07. 2020, 11:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
NBA dnes v noci zahájí restart sezóny, kterého se zúčastní 22 týmů. Indiana nebude při obnovení soutěže chybět, ale řeší jeden velký problém. Domantas Sabonis nedávno opustil areál Walta Disneyho a odletěl vyhledat léčbu specialisty na poranění v oblasti paty. Vedení Pacers zatím neví, jestli se litevský mladík bude moci do Orlanda vrátit a trenéři musejí počítat s variantou, že ve zbytku sezóny už nenastoupí.

Sabonis na Floridě s Pacers netrénoval a stěžoval si na bolest v levé noze. Lekaři mu diagnostikovali tzv. „plantar fasciitis“, neboli poranění spodní části chodidla. Podle posledních zpráv mu hrozí předčasný konec sezóny, i když samotný hráč a vedení doufají, že by mohl být připraven alespoň na play off, které začne v půlce srpna. Pokud by nemohl 24letý forvard nastoupit, byla by to pro Indianu obrovská rána, jelikož postupem času vytvořili s Mylesem Turnerem obávané podkošové duo. V individuálních statistikách zažil letos Sabonis průlomovou sezónu, když si průměrně připisoval 18,5 bodu, 12,4 doskoku a pět asistencí na zápas.

Pacers ovšem neřeší pouze tento problém. Mimo hru je dlouhodobě zraněný Jeremy Lamb a Malcolm Brogdon se vrátil do tréninku až nedávno, protože byl kvůli nakažení koronavirem dlouho v karanténě. Otazník visí také nad startem Victora Oladipa, který sice s týmem trénuje a odehrál přípravné zápasy, ale ještě se definitivně nerozhodl, jestli se restartu soutěže zúčastní. Indianu čeká první ostrý zápas v sobotu proti Philadelphii, se kterou momentálně bojuje o páté místo. Uvidíme, kdo Sabonise v tomto důležitém duelu nahradí.

ESPN story on Pacers All-Star Domantas Sabonis leaving Orlando for treatment on a left foot injury -- and the possibility that his return this season could be in peril. https://t.co/vUm9uZPb4g

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) July 24, 2020