Knicks posilují naděje, Clippers ambice. K titulu jim má pomoci i Morris

07. 02. 2020, 09:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Hodně se spekulovalo o tom, který celek z Los Angeles získá veterána Marcuse Morrise. Nakonec se to povedlo Clippers, kteří do celé výměny kromě Knicks zapojili také Washington. Z Madison Square Garden se Morris přesouvá po pouhých 43 zápasech, které za slavný klub stihl odehrát.

Poté, co byl z New Yorku propuštěn prezident Steve Mills, vedení změnilo názor a učinilo Marcuse Morrise dostupným pro výměnu. A jelikož 30letý podkošový hráč zažívá zatím nejlepší ročník v kariéře – s průměry 19,6 bodu a 5,4 doskoku při úspěšnosti střelby okolo 44 % –, zájemců se objevilo několik. Lakers ale z jednání vycouvali, jelikož se nechtěli vzdát Kylea Kuzmy, a toho využili jejich rivalové Clippers.

Hezky postupně. Clippers z celé výměny kromě Morrise, který by měl zvýšit jejich šance na titul, získali také Isaiaha Thomase z Washingtonu. Tento veterán si měl zahrát už za svůj devátý tým – mimochodem, v sezóně 2017/18 oblékal dres úhlavního rivala Lakers –, jenže klub se rozhodl ho propustit. Kromě něj se Clippers vzdali také Maurice Harklesse, jenž putuje na Manhattan, a Jeromeho Robinsona, který míří do hlavního města USA.

The Clippers, Knicks and Wizards have agreed to a three-team trade that will land Marcus Morris and Isaiah Thomas with the Clippers, league sources tell ESPN. Jerome Robinson will join the Wizards, Moe Harkless and a 2020 first-round pick to the Knicks.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) February 6, 2020

Knicks, kteří se delší dobu potácejí u dna ligy a play off si zahráli naposledy v roce 2013, získali kromě Harklesse i draftový výběr pro první kolo 2020 od Clippers, práva na Issufa Sannona od Wizards a pravděpodobně ještě jeden nespecifikovaný výběr pro druhé kolo draftu.

V New Yorku tak hledí do budoucna, naopak Clippers kromě posílení kádru vyztužili i své ambice na titul. Morris by měl výborně doplnit hvězdy Kawhiho Leonarda nebo Paula George, a to mimo jiné i díky své vysoké úspěšnosti při střelbě trojek, která se pohybuje okolo 43 %.

Doplňme, že zajímavou roli v celé výměně sehrál Washington. Thomas sice letos zaznamenává průměry 12,2 bodu a 3,7 asistence, ale kvůli častým zraněním nepatří mezi nejstabilnější borce. Robinson je oproti němu o osm let mladší, má tedy veliký prostor pro rozvoj a v budoucnu na něj Wizards jistě budou moci spoléhat.

Sečteno, podtrženo: každý z celků získal ze zmiňovaného trejdu to, co potřeboval. Na to, zda se všechny posily "podařily", nám však dají odpověď až příští týdny či měsíce.