Utah se dočkal velké hvězdy. Z Memphisu získal Conleyho

19. 06. 2019, 19:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Utah se dočkal vytoužené posily na rozehrávku. Jazz se před malou chvílí dohodli s Memphisem na výměně Mikea Conleyho, o kterého usilovali již na konci únorové přestupní uzávěrky.

Za zkušeného 31-letého rozehrávače pošlou do Memphisu tři hráče (Jae Crowdera, Kylea Korvera a Graysona Allena) a dva výběry v prvním kole draftu. Ten první je letošní 23. pick, ten druhý pak budoucí chráněný - v roce 2020 a 2021 pro pozice 8-14, v roce 2022 pro prvních 6 pozic, v roce 2023 pro nejlepší tři a v roce 2024 je ochráněn pouze první volbou.

Stejně jako u Davise, bude dohoda oficiálně potvrzena až v červenci, ale do té doby musejí ještě Jazzmani propustit Derricka Favorse s jeho nezaručeným kontraktem. Conlyho roční smlouva totiž spolkne hodně přes 30 milionů dolarů! Kontrakt pak má platný až do roku 2021, což bylo také jedním z důvodů, proč od ní Grizzlies nakonec odstoupili.

Zatímco Memphis se po odchodu Gasola s Conleym naplno ponořil do přestavby a zítra si pravděpodobně zvolí mladého Moranta, tak Jazz chtějí s novou hvězdou konečně prorazit také v playoff. Uvidíme, jak si sedne Conley v sestavě se skvělým střelcem Donovanem Mitchellem, ale všichni nepochybují, že spolu vytvoří opravdu obávané a úderné duo! Utah nakonec vyhrál na dálku souboj s Pacers, Heat, Celtics a Mavericks, kteří o Conleyho projevovali také zájem.

Trade Alert - Mike Conley is a member of the Utah Jazz 🚨

Jazz - Mike Conley Jr

Grizzlies - Grayson Allen, Jae Crowder, Kyle Korver, No. 23 Pick, 2020 protected 1st Rd Pick

*Great trade for UTAH, MEM will be happy to move on.
UTAH - Conley, Mitchell, Ingles, Favors, Gobert 👀 pic.twitter.com/bYMqh2IxZO

— NBA First Take (@NBAFirstTake1) 19. června 2019