Spurs jednali s Popovichem o nové smlouvě

01. 05. 2019, 21:00 » Informace z klubů - Autor: Matyáš Fanta


(zdroj: Nbasket.cz)
Poté co dal kouč Gregg Popovich poměrně jasně najevo, že s trénováním v NBA ještě nehodlá končit se již rozběhla jednání s vedením Spurs ohledně nového kontraktu. Údajně má jít o smlouvu na tři roky, která Popovichovi i nadále zajistí pozici nejlépe placeného kouče v lize.

Ačkoli se objevovaly spekulace, které tvrdily že renomovaný trenér skončí po tomto ročníku, všechno napovídalo jeho setrvání na lavičce San Antonia. Sám Popovich to několikrát naznačil i na tiskových konferencích. To, že podepíše víceletý kontrakt však neznamená, že ho nutně dodrží. Nejspíše se bude rozhodovat z roku na rok a vedení mu v tomto naprosto vyhoví.

Kromě klubových povinností se však Popovich představí i na mezinárodní scéně. Povede totiž výběr USA na nadcházejícím Mistrovství světa, mimo jiné i proti české reprezentaci, a o rok později i na Olympiádě v Tokiu. Je tak možné, že právě po turnaji v Tokiu Popovich s trénováním skončí, ale to jsou opět čiré spekulace.

I přes to, že se Spurs museli potýkat s několika komplikacemi, dá se jejich sezóna hodnotit jako povedená. Tým se musel vyrovnávat s odchodem Kawhiho Leonarda, který si vynutil trejd, a se zapracováním osmičky nových hráčů. Mezi nimi byl mimochodem i DeMar DeRozan. K tomu se během předsezónní přípravy vážně zranil rozehrávač Dejounte Murray, který chyběl po celý ročník. I přes to všechno to na Západě Spurs dotáhli do playoff, kde vypadli v prvním kole s druhým nasazeným Denverem. A to až v sedmém zápase.

„Myslím, že za daným podmínek, které byly velmi kruté, odvedl tým velice dobrou práci,“ říká 70-letý Popovich. „Přišlo osm nových hráčů, proběhly výměny a potkaly nás zranění. Tým by si zasloužil větší ocenění, než jakému se mu dostává. Hráčům říkám, že bych si přál, aby sezóna začala právě teď a s tím, co všechno jsme se neučili. Tihle hráči spolu nikdy předtím nehráli. Bylo to pro ně velmi těžké, ale ukázali velký charakter.“

Gregg Popovich's new deal with the Spurs now makes him the highest-paid head coach in the NBA.#Spurs #GoSpursGo pic.twitter.com/oQjrBuzXGi

— Spurs Nation (@SpursNationCP) 30. dubna 2019