Phoenix propustí Riverse, zamíří do Memphisu?

19. 12. 2018, 06:00 » Novinky - Autor: Matyáš Fanta


(zdroj: Nbasket.cz)
Před pár dny proběhla výměna mezi Phoenixem a Washingtonem. Do hlavního města se stěhuje zkušený Trevor Ariza, opačným směrem pak míří dvojice Kelly Oubre a Austin Rivers. Zatímco s prvním jmenovaným klub do budoucna počítá, Rivers se u Suns moc dlouho neohřeje.

Šestadvacetiletému Riversovi běží poslední rok kontraktu, během kterého by si měl přijít na 12.6 milionů dolarů. Phoenix ho však hodlá propustit. Ve hře je i částečné vykoupení, s čímž by pochopitelně hráč souhlasil.

Hlavní kouč Suns Igor Kokoskov se přitom ještě nedávno vyjadřoval k příchodu obou hráčů trochu jinak: „Potřebujeme někoho, kdo nám pomůže udržet tempo. V mnoha zápasech nedokážeme jet naplno po celých 48 minut. Najdeme pro ně pozici v týmu. Jednoznačně můžeme využít talent a zkušenosti, kterými disponují.“

There goes Austin Rivers, without a single game played for the Suns. Which contending team could use him as a spark off the bench? #Suns #TimeToRise pic.twitter.com/izJ1Aazw5E

— Suns Nation (@PHX_SunsNation) 18. prosince 2018


Obě strany však dospěly k závěru, že se Rivers hodí více do ambicióznějšího celku s šancí na playoff. Syn známého kouče neprožívá nejlepší sezónu. Průměruje 7.2 body a 2.4 doskoky na utkání. Pro srovnání, v loňském ročníku zaznamenával 15 bodů na zápas.

I přesto se však rychle našel první zájemce o jeho služby. Je jím Memphis, který však nemá na patnáctičlenné soupisce volné místo. Jeden z hráčů tedy bude propuštěn či vyměněn do jiného týmu. Černý Petr padne pravděpodobně na MarShona Brookse. Toho byl Memphis připraven v pátek poslat do Phoenixu. Suns si však mysleli, že získají Dillona Brookse, a tak jednání ztroskotala.

MarShon Brooks sice dostává pravidelně prostor na palubovce, hraje však na stejné pozici jako Rivers. Mezi adepty na možný konec u Grizzlies se řadí také Ivan Rabb a Chandler Parsons. Memphis může Riversovi nabídnout pouze minimální kontrakt.

Austin Rivers was reportedly heading to the #Grizzlies, but they haven't made a formal offer yet and other teams are still interested.https://t.co/JcK4Oq2nG0

— Grizzlies Nation (@MemGrizNation) 18. prosince 2018