Milwaukee získalo velkou posilu pro playoff

08. 12. 2018, 00:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Cleveland je na přestupním trhu velmi aktivní. Po trejdu Kylea Korvera do Utahu opouští Ohio další nesmírně kvalitní a zkušený hráč. Cavaliers se před malou chvíli dohodli s Bucks na výměně George Hilla, který přestupuje spolu s forwardem Samem Dekkerem do Milwaukee.

Opačným směrem se stěhuje duo John Henson a Matthew Dellavedova, který se tak po dvou letech vrací do svého bývalého působiště. Cavs navíc obdrží chráněný výběr v prvním a ve druhém kole draftu pro rok 2021.

32-letý George Hill ve Wisconsinu hodně zkvalitní rozehrávku, kde se o minuty na hřišti popere s Ericem Bledsoeem a Malcolmem Brogdonem. Rodák z Indianapolisu má velké zkušenosti s playoff zápasy, kterých odehrál přes stovku (102) s průměry 12,4 bodů na zápas. Letos sice disponuje 19-milionovou smlouvou, ale po sezóně mu nemusí být zaručeno dalších 18 mil. pro ročník 2019/20, což Bucks pomůže ušetřit několik peněz pro další volné hráče.

The #Bucks have traded Matthew Dellavedova, John Henson + 2021 1st and 2nd Round Pick to the #Cavs for George Hill and Sam Dekker (ESPN) pic.twitter.com/2UQQTdURUM

— Cream City Central (@CreamCityCtral) 7. prosince 2018


Cleveland s dohodou s Milwaukee pospíchal, neboť všichni dnes vyměnění hráči mohou být během únorové přestupní uzávěrky případně opět vytrejdováni. Kavalíři si berou v NBA dvě nechtěné smlouvy - John Henson jim navíc v sezóně pravděpodobně moc nepomůže, jelikož je po operaci zraněného zápěstí. Stejně jako australský rozehrávač disponuje kontraktem ještě pro ročník 2019/20, kdy si přijde na 10,5 milionu dolarů (Dellavedova má zaručeno téměř deset milionů). Cavaliers tímto krokem naznačili, že hodlají pokračovat ve sbírání budoucích draftových picků. Uvidíme, zda-li se jim podobně podaří vyměnit také J.R. Smithe. Po Hillově odchodu nic nebrání, aby se naplno rozvíjel talent nováčka Collina Sextona na rozehrávce.

Do téhle výměny se nakonec zapojil také Washington, jenž podle posledních zpráv získá Sama Dekkera jako posilu pod koš. Do Milwaukee opačným směrem putuje Jason Smith a budoucí výběr ve druhém kole draftu. Wizards si navíc prohodí s Clevelandem druhokolové picky pro rok 2021 a 2022.

Update: The Wizards will acquire Sam Dekker and trade Jason Smith and a future second-round pick to Milwaukee. (via @wojespn)

MORE: https://t.co/6dwbduitKp pic.twitter.com/GTENav759j

— NBA TV (@NBATV) 8. prosince 2018