Lakers se vrátili na vítěznou vlnu

19. 11. 2018, 18:00 » Perličky - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Čas je vždycky relativní. A není tomu jinak i v basketbalovém světě. Před osmi lety udělal LeBron James, pětadvacetiletá superstár na vrcholu, avšak stále bez titulu, slavné (a neoblíbené) rozhodnutí. Následovalo osm po sobě jdoucích účastí ve finále, tři prsteny vítězů, návrat do již silného Clevelandu a pak cesta do „Lakers na jejich novém začátku“.

Včera se LeBron opět vrátil do South Beach. A i přesto, že mu bude za měsíc 34 let, neviděli fanoušci kromě dresu (představil se zde poprvé jako člen Purple&Gold) žádnou změnu. Brutální smeče, "coast-to-coast" nájezdy, neubránitelné střely z odskoku, perfektně načasované a velmi přesné střely zpoza trojkového oblouku... Že to bude výjimečná návštěva věděli fanoušci už v první minutě, kdy se do toho třiadvacítka opřela se vší vervou. Po první čtvrtce měl na kontě už 19 bodů.

.@KingJames became the 3rd player to score 45+ pts in their 16th season or later.

The other two: Kobe and Kareem. pic.twitter.com/ZAYh27u3w1

— SportsCenter (@SportsCenter) 19. listopadu 2018


LeBronovi včera prostě vyšlo v podstatě všechno, na co sáhl. Trojková bilance 6/8 (75 %), střelba z pole 19/31 (61 %). Celkově tak k 8 doskokům přidal 51 bodů. Nastřílet alespoň 50 bodů se mu tak povedlo už po dvanácté v kariéře. Co je ale zajímavější, stal se pátým hráčem v historii, který dokázal nastřílet 50+ bodů za 3 různé týmy. (Po jeho boku teď stojí Wilt Chamberlain, Moses Malone, Bernard King a Jamal Crawford).

Uvidíme, jak se to posune dál. Málokdy by to po úvodu možná řekl, ale po tom, co na začátku měli Lakers bilanci 2 výhry a 5 proher, aktuálně vyhráli pět z posledních šesti zápasů. A věřte tomu, nebo ne, Lakers jsou momentálně dvě výhry za PRVNÍM PORTLANDEM v nadupané Západní konferenci. Druhý je po dnešku Memphis na děleném místě s Clippers, čtvrtí jsou Golden State, kterým se bez Curryho a Greena v posledních zápasech nedaří (prohráli už třikrát v řadě), pak následuje OKC (kteří z posledních deseti zápasů vyhráli 9!), Denver a pak zmínění Lakers. Aktuálně postupující osmičku uzavírají Pelikáni, za které v sobotu AD nasázel 40 bodů, 8 doskoků a 8 asistencí.

Pouze pro doplnění. LBJ se stal nejlepším Lakerem, který nasázel v NBA nejvíce bodů Miami Heat, když o 9 bodů překonal klubovou legendu Kobeho Bryanta:

51 POINTS for @KingJames!

Most points ever scored by a Laker vs the Miami Heat, passing Kobe’s 42. 👑👑👑 pic.twitter.com/3wyyoN74Gm

— Complex Sports (@ComplexSports) 19. listopadu 2018


Autor: Michal Horáček