Aktuální spekulace z NBA: Opustí Korver Cleveland?

08. 11. 2018, 08:00 » Spekulace - Autor: Matyáš Fanta


(zdroj: Nbasket.cz)
Od začátku sezóny hodně neuběhlo, přesto už se týmy uchylují ke změnám v kádru. V příštích týdnech bychom se mohli dočkat zajímavých rošád v hráčských kádrech. Nabízíme vám nyní dvě aktuální největší spekulace ze zámoří.

CLE Opustí Korver Cleveland?

Odchod LeBrona JameseCavaliers má na klub katastrofální dopad. Kouč Tyronn Lue byl po hrozivém úvodu sezóny s bilancí 0-6 vyhozen, J.R. Smith vyjádřil svou nespokojenost a vyhlíží trejd. K této dvojici se přidává i Kyle Korver, jehož budoucnost u Cavs je více než nejistá. Nejedná se však zřejmě o tak horkou záležitost, jak to může vypadat. Korver totiž své setrvání v klubu spojil s rozhodnutím Jamese. Ve chvíli, kdy se nejlepší basketbalista planety rozhodl pro Lakers, požádal 37-letý veterán o výměnu. Jeho současný zaměstnavatel se jeho služeb nechce vzdát lacině. Na oplátku totiž žádá draftový výběr v prvním kole. Otázkou je, zda se najde zájemce na tento požadavek kývnout.

Sources: Cavs are actively looking to trade Kyle Korver and other veteran players.

[@WindhorstESPN] pic.twitter.com/zH1f0caIKp

— Cavs Sports Talk 🏀 (@CavsSportsTalk) 1. listopadu 2018


SAC Zůstane Koufos a Labissiere v Sacramentu?

Sacramento zažívá zcela opačný vstup do sezóny a na rozdíl od Clevelandu zde panuje spokojenost. Přestože i zde se odehrávala nejistota okolo role několika hráčů, složení týmu prozatím zůstane stejné. Skal Labissiere si nebyl schopen vypracovat výraznější postavení v rotaci. Stále mu je teprve 22 let, v roce 2016 byl vybrán jako 28. volba draftu. Kings v něj ještě nepřestali věřit a jeho stěhování tak není na pořadu dne.

Další jméno spojované s možným odchodem je Kosta Koufos. Devětadvacetiletému pivotovi běží poslední rok kontraktu a to z něj činí poměrně zajímavé zboží. Ani on zřejmě nezmění dres. Králové v něm totiž, stejně jako u momentálně nehrajícího Zacha Randolpha, vidí mentora, který by měl během sezóny předávat cenné zkušenosti mladším spoluhráčům.

#Kings don't seem to have much interest in shaking up their crowded frontcourt.https://t.co/Uwr6V8bo0i

— Kings Nation (@kings_nation) 4. listopadu 2018