Skvělý Klay Thompson překonal rekord NBA!

30. 10. 2018, 15:30 » Perličky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
NBA viděla dnes v noci něco nevídaného. Klay Thompson potvrdil roli mimořádného střelce, když za tři čtvrtiny utkání v Chicagu dokázal zaznamenat 52 bodů! 14 úspěšnými trojkami pak překonal rekord NBA!!

Thompson celkově za 26 minut a 33 vteřin na hřišti trefil 14 z 24 trojek a celkově 18 z 29 střel z pole. Výraznou měrou také pomohl k překonání klubového rekordu Warriors v počtu bodů za poločas, která se po dvou čtvrtinách zastavilo na neuvěřitelném čísle 92! U některých týmů by to byl konečný výsledek, avšak ne u rozjetých Golden State, kteří vyhráli proti Bulls v poločase 42-bodovým rozdílem 92:50!



Nejlepší střelec Warriors dokázal v tomto mimořádném poločase trefit 10 trojek, čímž vyrovnal rekord Chandlera Parsonse z roku 2014. Celkově zaznamenal jeho tým za prvních 24 minut 17 úspěšných trojek, čímž taktéž stanovili obhájci titulu nový ligový rekord! „Je to úžasný pocit, něco takového jsem v úvodních zápasech nezažil. Jako by to šlo dnes všechno úplně samo,“ řekl po utkání držitel nového rekordního zápisu v NBA.

Dosavadní rekord (13 trojek v jednom utkání) držel samozřejmě jeho velký kamarád, Stephen Curry, který svému spoluhráči během zápasu fandil a tento úspěch mu nesmírně přál. U těchto obou výjimečných hráčů platí, kolik by asi nastříleli bodů a překonali rekordů, kdyby odehráli celý zápas a minimálně ještě tak o 6-7 minut navíc. „Rekordy jsou od toho, aby se překonávali. Jsem rád, že se to podařilo právě jemu a nikomu jinému,“ řekl po utkání jeho spoluhráč Steph Curry.



„Jsem rád, že jsme mohl být i podruhé přítomen změny historie,“ okomentoval svoje dva hvězdné spoluhráče Kevin Durant. „Bylo to prostě něco neuvěřitelného. Před dvěma lety překonal Steph tento rekord a dnes ho Klay ještě vylepšil. Myslím si, že sledujeme historickou událost, která se již nemusí v budoucnu opakovat. Jsem rád, že hraji v jednom týmu spolu s tak mimořádně nadanými střelci.“ 28-letý Thompson si dnes v noci připsal jedenáctý zápas, ve kterém zaznamenal alespoň 40 bodů. Bájná padesátka se mu povedla pokořit potřetí v kariéře a minimálně 30 nastřílených bodů za poločas se mu podařilo popáté z jeho celkově odehraných 545 utkání v NBA.

„Tento tým a jeho skvělí hráči mně neustále nepřestávají udivovat, co všechno dokáží,“ říká o svych svěřencích kouč Steve Kerr. „Ale je to dané tím, jak se mezi sebou navzájem povzbuzují a hecují. Celé to vychází z toho, jak uvolněně hrají a jak talentované hráče to u nás máme. Potom s nimi můžeme prožít i tyhle mimořádné momenty.“

Klay Thompson set an NBA record with 14 3-pointers last night.

It was his 3rd career 50-point game and he's reached 50 points in all of them before the end of the 3rd quarter. pic.twitter.com/j229D7PAQF

— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) 30. října 2018