Minnesota testuje několik hráčů

12. 09. 2018, 19:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Vlci by rádi získali nějakou posilu na pozici rozehrávače, a tak si pozvali na testy hned několik hráčů. Prvním z nich je 27-letý Brandon Paul, který strávil minulou sezónu, jež byla také jeho první sezónou v NBA, v dresu San Antonia. Paul nastoupil v 64 zápasech, průměrně dostával 9 minut na palubovce a zapisoval 2.3 bodů a 1.1 doskoků na zápas.

Druhé jméno je již o dost známější, jde o 33-letého Brandon Rush, který už si za Vlky zahrál a to v sezóně 2016/17, kdy zaznamenával ve 47 zápasech průměrně téměř 21 minut na palubovce a průměry měl 4.2 bodů a 2.1 doskoků. V minulé sezóně Rush sice podepsal 10-denní smlouvu s Blazers, ale ti mu šanci v zápase nedali a další smlouvy už se nedočkal. Jeho forma tak může být neznámou, nicméně v NBA strávil 9 sezón a má rozhodně zkušenosti.

Posledním hráčem je Darius Johnson-Odom. Tento 28-letý hráč ale NBA okusil jen v letech 2012-14, kdy odehrál dohromady 7 zápasů, které rozdělil mezi Lakers a 76ers. Poté se vydal hledat štěstí do Evropy, naposledy nastupoval za Guerino Venoli v italské lize. Hráčem, který se testů nezúčastnil, ale o kterém se také v souvislosti s Minnesotou mluví je 32-letý Monta Ellis, jenž byl v roce 2017 Pacers propuštěn kvůli potížím s držením drog. Je tedy otázka, zda by takového hráče vůbec kouč Thibodeau chtěl.

Monta Ellis continues to pursue NBA comeback with workout for Timberwolves, according to @JonKrawczynski and @ShamsCharania https://t.co/W4mpDOQ1q2 pic.twitter.com/S448dY1SxV

— SLAM (@SLAMonline) 11. září 2018


Minnesota má v tuhle chvíli 13 garantovaných smluv plus částečně garantovanou smlouvu Jamese Nunnallyho a v současnosti testuje hráče na volná místa s předpokladem, že Nunnally zůstane, což se také může změnit. Do těchto smluv je již zahrnut i nedávný příchod Luola Denga.

Kromě rozehrávačů Vlci ještě testují několik dalších jmen, je mezi nimi 32-letý forvard Corey Brewer, který už za Vlky v minulosti několikrát nastupoval, ale vždy byl poté vyměněn. Na testy dorazil také 33-letý Nick Young, čerstvý šampión ligy s týmem Warriors. Nicméně jemu ublížil nedávný incident, kdy odmítl spolupracovat s policií při silniční kontrole a takové incidenty týmy v NBA vidí nerady, je pravděpodobné, že to Youngovi k novému angažmá nepomůže. Úplně posledním, koho Timberwolves testují je 32-letý Arron Afflalo, který v minulé sezóně nastupoval za Orlando.

Nicméně otázka je, kolik volných míst bude mít vlastně kouč Thibodeau k dispozici, v posledních dnech se mluví hodně o tom, že by do Minnesoty mohl přijít ještě Joakim Noah, kterého zná Thibodeau velmi dobře ze Chicaga a vzhledem k tomu, že v týmu už působí více hráčů, kteří pod Thibodeauem hráli, nebylo by to příliš překvapivé. Uvidíme tedy, zda někdo z testovaných hráčů nakonec do týmu pronikne, či nikoliv.

The Minnesota Timberwolves have unveiled the second set of throwback jerseys for the 2018-2019 season

"We felt it is very important for us to honor the accomplishments our plays made 8 years ago for a city 400 miles away" - Tom Thibodeau probably pic.twitter.com/o5DwKpba8w

— Key Sang (@Phantele_) 10. září 2018