Tyrone Wallace bude nastupovat za Pelicans

04. 09. 2018, 08:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Většina týmu již pouze doplňuje soupisky a výjimkou není ani New Orleans, Pelicans se domluvili na dvouleté, částečně garantované smlouvě s rozehrávačem Tyronem Wallacem. Smlouva je za minimální mzdu a garantována je pouze na nadcházející sezónu.

Wallace v minulé sezóně nastupoval za Clippers, ovšem i za ně nastoupil pouze do 30 zápasů, navíc je potřeba připomenout, že Clippers měli na pozici rozehrávače potíže po zranění Patricka Beverleyho. S Clippers měl uzavřenou dvoucestnou smlouvu a po sezóně se stal omezeným volným hráčem, což znamená, že LA mohlo dorovnat jakoukoliv nabídku, kterou Wallace dostal. Nicméně backcourt Clippers je už obsazený, a tak LA ani nevadilo, že jim Wallace odešel do New Orleans.

Tyrone Wallace has agreed to an offer sheet with the Pelicans: https://t.co/Q66oQcC0fH

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) 3. září 2018


Bývalý hráč UCLA v 30 zápasech v NBA měl průměry 9.7 bodů a 3.5 doskoků a byl pevnou součástí rotace Clippers, ale je nutné připomenout zdravotní potíže hráčů Clippers na téhle pozici, takže konkurence pro 24-letého Wallace nebyla příliš velká. Na druhou stranu Pelicans na tréninky pozvali několik rozehrávačů jako Ty Lawson, Darius Morris nebo Erick Green a nejvíce štáb Pelicans zaujal právě Wallace, tak uvidíme, jak se ukáže v sezóně. Kromě něj mají New Orleans Elfrida Paytona, který nedokázal v Orlandu naplnit potenciál, Franka Jacksona a především Jrue Holidaye.

Pro mladého Wallace jde tak o naprosto ideální tým, kde se může dostat až na pozici druhého rozehrávače za Holidaye, záleží to jen na jeho výkonech. Pelicans toužili získat posilu na tenhle post, což se jim povedlo, a to navíc za minimální mzdu. Pokud se Wallace neosvědčí, po sezóně jej mohou nechat jít, vzhledem k tomu, že druhý rok smlouvy je negarantovaný.