Steve Ballmer o budoucnosti Clippers

18. 08. 2018, 09:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Clippers poslední dobou prodělali velkou obměnu, když tým opustili postupně Chris Paul (Houston), Blake Griffin (Detroit) a naposledy DeAndre Jordan (Dallas). Tyto kroky tým sice oslabily, ale také uvolnily místo pod platovým stropem, a tak se očekává, že příští léto se vedení zaměří na opravdu velké posily.

„Takhle to chodí, musíte udělat místo pod stropem, abyste jej později mohli opět vyplnit. Mohu ale slíbit, že do každé sezóny půjdeme na maximum,“ ujišťuje majitel Steve Ballmer. Zájem by příští léto údajně mohl být například o Kawhiho Leonarda, který bude volným hráčem stejně jako další skvělí hráči.

Fanoušci Clippers by se mohli obávat, že se tým vydá cestou tankování a následující sezóny budou tedy podobným trápením, které zažívala několik sezón Philadelphia, ale Ballmer to popírá. „To není náš styl. Budeme dobří svým vlastním způsobem, nechceme jen tak hrát několik sezón o nic a plácat se u dna. Máme větší očekávání, než být několik sezón v tabulce dole jako byli 76ers.“

A fired-up Steve Ballmer is preaching a message of better days ahead — and Clippers fans are believing https://t.co/JH0rFrl2Te

— Helene Elliott (@helenenothelen) August 16, 2018

Ballmer promluvil také o plánu přemístit Clippers do nového stánku, o který by se nemuseli dělit se svým městským rivalem, LA Lakers. „Chceme se přesunout do Inglewoodu a mít svůj vlastní domov. Přesuneme se ať se stane cokoliv. Jenom se to hýbe pomaleji, jako vše v LA, když začneme nyní, za 6 let by mohlo být hotovo,“ uzavírá Ballmer. Nová hala by měla stát kousek od nového stadionu, kde nastupují týmy NFL Rams a Chargers. Jelikož Ballmerova manželka zůstala na severozápadě, kde původně žil i sám Ballmer, spekulovalo se, zda se Clippers nepřemístí až do Seattlu, nicméně sám Balmer to odmítl s tím, že LA miluje a chce, aby Clippers byli na dále součástí komunity v Los Angeles.