Vrátí se Patrick McCaw do Golden State?

30. 07. 2018, 17:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Patrick McCaw zůstal spolu s Rodneym Hoodem mezi jedinými doposud nepodepsanými omezenými volnými hráči (RFA) na trhu. Všeobecně se ovšem předpokládá, že přijme kvalifikační nabídku a pro příští rok se stane hráčem Golden State Warriors.

Od roku 2016, kdy byl Patrick McCaw draftován Milwaukee ze druhého kola ze 38. místa, působí tento guard/forward již druhým rokem v Oaklandu, kde se vypracoval ve spolehlivého náhradníka. V dresu obhájců titulu odehrál 128 utkání v základní části a 21 duelů v playoff. Vloni odehrál 57 utkání (z toho dokonce 10 v základní sestavě) s průměrem 4 bodů za 17 odehraných minut na zápas. Kvalifikační nabídka na jeho setrvání v klubu činí 1.71 mil.$.

McCaw může stále podepsat smlouvu v jiném týmu, avšak s velkou pravděpodobností zůstane v Golden State, kde se chce opět poprat o místo v sestavě a získat třetí titul šampióna NBA v řadě za sebou. Pokud se 22-letý rodák ze St. Louis na kvalifikační nabídce nakonec dohodne, tak se příštím rok stane neomezeným volným hráčem (UFA). Výhodou jeho tzv "qualifying offer" je také fakt, že se na něho i tak vztahují tzv. "Bird rights", což mu dává dobrou šanci na setrvání celého příštího ročníku v dresu Warriors.

V podobné situaci jako Patrick McCaw se nachází také Rodney Hood v Clevelandu, který taktéž s Cavaliers vyjednává o nové smlouvě, ale podepsat může také pouze roční kvalifikační nabídku.

Patrick McCaw Likely To Accept Qualifying Offer? https://t.co/I0hOetGqAt pic.twitter.com/P3MyPz3rgM

— Hoops Rumors (@HoopsRumors) 30. července 2018