Wayne Ellington nakonec zůstává v Miami

13. 07. 2018, 14:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Ellington patřil mezi borce, u kterých bylo překvapivé, že téměř 14 dnů po otevření trhu ještě nemají smlouvu, ovšem to se dnes změnilo. Znamenitý, 30-letý střelec se s Miami Heat dohodl na novém jednoročním kontraktu za 6.27 milionu dolarů.

Wayne Ellington v minulé sezóně zapisoval 11 bodů a 2.8 doskoků, a především za tři body střílel s 39% úspěšností. Důvodem proč domluva s Miami trvala tak dlouho nebylo, že by tým z jihovýchodu USA neměl zájem, ale snaha domluvit se na smlouvě, která by dostala floridský klub co nejméně nad výši platového stropu. Nicméně nakonec se i tak Heat přehoupli přes její magickou hranici, a to o 3.2 mil. dolarů, což znamená, že by platili „luxury tax“ přibližně ve výši pěti milionu dolarů.

Reports: Wayne Ellington has agreed to a one-year, $6.2 million deal to return to the Miami Heat. (via ESPN) https://t.co/j0AHXOD0Lg pic.twitter.com/8S06NZRBYK

— NBA TV (@NBATV) 13. července 2018


Heat se samozřejmě budou snažit dostat pod strop, aby se placení vyhnuli. Horkými kandidáty na výměnu proto jsou - především centr Hassan Whiteside, křídelník Tyler Johnson a momentálně zraněný Dion Waiters. Elingtona už se stěhování z Floridy týkat nebude, jelikož v nejbližší době podepíše jako volný hráč s týmem novou smlouvu

Heat zatím mají pro nadcházející ročník 12 garantovaných kontraktů, stále tak mohou využít svou "mid-level exception" (MLE) v hodnotě 5.3 mil. dolarů. Největším kandidátem na její využití je jednoznačně Dwyane Wade, se zkušeným veteránem Udonisem Haslemem se už do budoucna příliš nepočítá a svoji kariéru by mohl dohrát v Evropě.

Podpisem Ellingtona se pravděpodobně definitivně zavírají dveře příchodu Carmela Anthonyho, o kterého údajně Heat hodně stáli. Pat Riley teď ale musí spíše přemýšlet, jak se vyhnout placení daně z luxusu.