Zemřela bývalá basketbalová hvězda Clifford Rozier

07. 07. 2018, 20:00 » Perličky - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Pokud vám toto jméno není příliš povědomé není to vaše chyba. Rozier byl především hvězdou na univerzitní úrovni, jmenovitě na univerzitě v Lousianě v sezoně 1993/94 s průměry 18.1 bodů a 11 doskoků na zápas.

Na profesionální dráhu se vydal jakožto volba v prvním kole draftu Golden State Warriors, zahrál si také za Toronto Raptors a Minnesotu Timberwolves v průběhu své čtyřleté kariéry. Na univerzitě patřil dokonce do All-Star týmu a Warriors jej draftovali jako číslo 16 na draftu. V NBA odehrál slušných 173 utkání s průměry 4.8 bodů a 5.2 doskoků na zápas, vydělával si okolo 3.5 milionu dolarů.

Former Golden State Warrior Clifford Rozier Dead at 45 https://t.co/Buzx6ki4bU pic.twitter.com/CfJYRbx1FK

— All Black Media (@Allblackmedia) 7. července 2018


Jeho bývalý spolubydlící z vysoké školy, Anthony Shelman o Rozierovi řekl: „Mluvil jsem s ním minulý rok a řekl mi, že je se svým životem spokojený. Byl to muž s dobrým srdcem. Na vysoké jsem hrával fotbal a on mě neustále podporoval a hecoval, měl jsem ho rád.“

Po konci své basketbalové kariéry v roce 1998 měl Rozier problémy s mentálním zdravím a užíváním drog, ale jeho bratr Kobe Rozier tvrdí, že posledních několik let byl Clifford čistý, ale bohužel poměrně uzavřený. Před pár dny musel být ale hospitalizován v nemocnici, kde bohužel ve věku 45 let podlehl následkům infarktu.