Enes Kanter zůstává u Knicks, smlouvu podepsal i mladík Kornet

02. 07. 2018, 13:30 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Osud tureckého pivota byl nejistý, nicméně nakonec se rozhodl využít svou hráčskou opci a prodloužit s New Yorkem o 1 rok za 18.6 milionu dolarů. Enes Kanter letos průměroval 14.1 body a 11 doskoky na zápas.

To, že se nakonec rozhodl zůstat na východě USA ovlivnily dvě věci. Samotný 26-letý pivot dobře věděl, že podobnou finančně štědrou nabídku by mu asi žádný jiný klub nenabídl a navíc k rozhodnutí zůstat jej přesvědčilo i angažování trenéra Davida Fizdalea. Rodák ze švýcarského Curychu uvedl, že s Fizdaelem hovořil a z rozhovoru měl velmi dobrý pocit.

„Myslím, že dokáže změnit hodně věcí v týmu. Z rozhovoru jsem cítil, že mu nejde o typický vztah trenér – hráč, ale působí také velmi přátelským dojmem,“ uvedl Kanter. Samotné oznámení, že zůstane v NY bylo doprovozeno vtipným tweetem a nápisem #MakeKnicksGreatAgain.

#MakeKnicksGreatAgain 😂 pic.twitter.com/CrliNB4hb1

— Enes Kanter (@Enes_Kanter) 29. června 2018


Kromě pivota Kantera se Knicks domluvili i s mladým centrem Lukem Kornetem, se kterým podepsali jednoletou smlouvu za 1.6 mil. dolarů. Loni měl Kornet dvoucestnou smlouvu a kromě 36 zápasů v G-League za Westchester Knicks stihl odehrát i 20 zápasů za NY, ve kterých zapisoval solidních 6.7 bodů a 3.2 doskoků za zápas za pouhých průměrných 16 minut na palubovce. Ze strany Knicks jde tak o investici do budoucna (Kornet má teprve 22 let) a navíc si rodák z Lexingtonu v Kentucky pravděpodobně užije dostatku prostoru, minimálně do návratu Kristapse Porzingise ze zranění kolene.