Zabrání Kemba Walker odchodu LeBrona Jamese z Clevelandu?

23. 06. 2018, 12:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Některé zprávy blízké NBA naznačují, že by výměnou se Charlotte mohl v Clevelandu zůstat hvězdný LeBron James, který se ještě o své budoucnosti stále nerozhodl. Podle několika vedoucích představitelů NBA není draftování nadějného rozehrávače Collina Sextona rozhodující věc, aby James v Ohiu nakonec zůstal.

Cavaliers se proto pravděpodobně pokusí vytrejdovat Kembu Walkera ze Charlotte, jenž by se mohl stát významným argumentem Jamesova konečného rozhodnutí. Ačkoli je údajně James velkým fanouškem nováčka z Alabamy a krok Cavaliers velmi rád uvítal, tak Collin Sexton není určitě důvod, proč by LBJ v Clevelandu podepsal prodloužení smlouvy. Vedení Cavs proto bude muset následně vymyslet nějakou strategii - a jednou z možností je výměna se Charlotte, který by mohla být prospěšná pro obě strany.

Cena za Kawhiho Leonarda bude pravděpodobně velmi vysoká a nebylo by ani zdaleka jisté, jestli by MVP z roku 2014 následně v Ohiu prodloužil smlouvu. Proto se Cleveland asi obrátí na Charlotte s nabídkou přestupu osmičky letošního draftu spolu s dalším guardem Jordan Clarkson a nadějným Cedi Osman, kterého by sice Kavalíři rádi v týmu udrželi, ale Sršňi budou určitě na oplátku požadovat talent do budoucna.

Díky vysokým smlouvám zkušených hráčů Hornets, by byl pravděpodobně do případného obchodu zahrnutý jeden z trojice Michael Kidd-Gilchrist/Nicolas Batum/Marvin Williams. Cleveland by zřejmě vsadil na prvně jmenovaného, který má v NBA pověst velmi solidního obránce na křídle a do týmu by asi nejlépe zapadl a na rozdíl od francouzského reprezentanta má o téměř deseti milionů menší kontrakt! Aby výměna fungovala musel by do ní být pravděpodobně zahrnutý ještě Kyle Korver se svým zbývajícím dvouletým kontraktem v hodnotě 15 mil. dolarů.

Nakonec by tenhle navrhovaný trejd mohl být pro oba týmy výhodný. Cavaliers by získali dva zkušené hráče, což by mohlo potenciálně zabránit v LeBronově odchodu a současně by Hornets dali šanci novému mladému rozehrávači. Navíc by jim v budoucnu odpadla jedna starost - jak prodloužit Kembovu smlouvu, jenž mu po sezóně 2018/19 vyprší a stane se volným hráčem?

NBA trade rumors: LeBron James stays with Cavs if they acquire Kemba Walker https://t.co/PLiiTie5N0

— Lebron James Fans (@LebronJamesFC) 23. června 2018