Derrick Rose se stal hráčem Minnesoty Timberwolves!

09. 03. 2018, 15:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Derrick Rose podepsal smlouvu do konce sezóny s Minnesotou, kde se setká s několika spoluhráči ze Chicaga a především naváže na opětovnou spolupráci s koučem Tomem Thibodeauem.

D-Rose už v novém týmu trénoval a v dresu Timberwolves byl přítomen noční porážce 109:117 s Bostonem Celtics. „Nejvíc ze všeho si vážím toho, že mi zde dali novou příležitost,“ říká jednička draftu z roku 2008. „Když mluvíme s Thibsem, tak mi opravdu všichni věří, že bych jim mohl v Minnesotě pomoci.“

Rose dále uvedl, že příjme jakoukoli roli v týmu a bude snažit vedle rozehrávačské dvojice Jeff Teague/Tyus Jones podávat co nejlepší výkony. „Abych řekl pravdu, tak příjmu jakoukoli roli v týmu. Nedělá mi problém hrát pro tým, nejsem sobeckým hráčem, který by hrál pouze na sebe. Budu se snažit vyhrávat a Vlkům ve zbytku sezóny co nejvíce pomoci!“

29-letý rodák ze Chicaga se v jednom týmu opět setká s několika bývalými spoluhráči (Jimmy Butler, Taj Gibson, Jamal Crawford a Aaron Brooks), se kterým hrál už v dresu Bulls a na obnovenou spolupráci se nesmírně těší. Předchozí angažmá mu v Clevelandu nevyšlo. Po letním podepsání jednoleté smlouvy si v úvodu sezóny poranil nepříjemně kotník a poté opět řešil nějaké osobní problémy. V dresu Cavs odehrál pouze 16 utkání s průměrem 9.8 bodů a 1.6 asistencí na zápas. V únoru pak byl v trejdu tří týmů vyměněn do Utahu, kde s ním ale vůbec nepočítali a ihned ho propustili.

„Angažovali jsme ho proto, že si myslíme, že nám může pomoci,“ řekl trenér Timberwolves. „Určitě je velké plus, že se spolu dobře známe a víme, co od něho můžeme očekávat. Už si během své kariéry zažil hodně dobrých i špatných věcí. Věříme, že nám jeho mentalita pomůže vítězit.“ Minnesota nemusí nikoho z týmu propouštět, jelikož Rose zaplní místo po Shabazzovi Muhammadovi, který se nedávno rozhodl pro vykoupení své smlouvy a poté ihned zamířil do Milwaukee.

REPORT: @drose agrees to deal with @Timberwolves for the remainder of the season. (Via ESPN)

MORE: https://t.co/qqs0kjRAkV pic.twitter.com/uVCC1fztA3

— NBA TV (@NBATV) 8. března 2018