Válečníci překonali trojkový rekord NBA a připsali si letošní 65. výhru

26. 03. 2016, 11:30 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Nejlepší dva týmy Západní konference opět doma neprohráli - Golden State si poradilo s Dallasem a San Antonio nezaváhalo doma s Memphisem. V dalších utkáních zaváhal doma Washington s Minnesotou a zkomplikoval si tím situaci v boji o playoff. Naopak Detroit potvrdil pátou výhrou v řadě dobrou formu. Z venkovních týmů vyhrál už pouze Denver na palubovce Lakers. Houston potvrdil, že s Torontem doma neprohrává a díky Hardenovému triple-doublu se drží zatím na osmém posledním postupovém místě do playoff.

Mladý Julius Randle zaznamenal svůj první triple-double v NBA, když si proti Nuggets připsal 13 bodů, 18 doskoků a osobní rekord 10 asistencí, čímž se stal nejmladším hráčem Lakers od dob Magica Johnsona, kterému se něco podobného povedlo!


GSW Golden State - DAL Dallas 128:120

Duo "Splash Brothers" opět zářilo a dovedlo svůj tým k 65. letošní výhře a 34. doma v řadě za sebou! Warriors zaznamenali 21 přesných trojek, což jim stačilo, aby překonali rekord Houstonu z minulé sezóny - po dnešku mají na kontě 938 trojek, což je o pět víc než byl platný rekord Rockets. Klay Thompson zaznamenal 40 bodů (trojky 9/16), Stephen Curry zapsal 33 bodů (trojky 5/12), 8 doskoků a 8 asistencí. Draymond Green přispěl k výhře 19 body, 10 asistencemi a sedmi doskoky. Dallas neodehrál v ofenzívě v Oaklandu vůbec špatný zápas, kdy "zasypal" soupeře 35 pokusy z dálky (18 trojek bylo úspěšných - 51.4 %). Navíc hráli Mavericks bez několik opor (odpočíval Nowitzki nebo D-Will) - Wesley Matthews zapsal 26 bodů (trojky 6/11), J.J. Barea přidal 21 bodů (trojky 5/8). Hostům k výhře nepomohlo ani lepší doskakování (51-10). Golden State vyhráli 52. domácí zápas v řadě a stále mohou směle pomýšlet k překonání rekordu Chicaga, uvidíme, jak do toho promluví zbývajících 10 utkání základní části, včetně dvou duelů se San Antoniem.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


SAS San Antonio - MEM Memphis 110:104

San Antonio nenasadilo z různých důvodů proti Memphisu několik hráčů, přesto získali Spurs 37. domácí výhru v řadě za sebou, čímž vyrovnali rekord Chicaga (nejvíce domácích výher v řadě za sebou od zahájení ročníku). K dalšímu vítězství pomohl nejvíce LaMarcus Aldridge (32 bodů, 12 doskoků a 3 boky), Kevin Martin byl dosazen do základní sestavy a prezentoval se 13 body. Grizzlies vedl JaMychal Green 20 body, 17 bodů přidal Lance Stephenson. Jelikož má Memphis téměř jisté playoff (náskok šesti výher na devátý Utah), tak oznámil, že jejich největší hvězdu (Mike Conley) nasadí pravděpodobně až do vyřazovacích bojů. San Antonio zaznamenalo už 46. domácí výhru v řadě, ale lépe na tom je ještě samozřejmě Golden State. Domácím chyběl Kawhi Leonard, který má poraněný čtyřhlavý sval. V pondělí si oba týmy vymění pouze pořadatelství a utkání se v posledním letošním vzájemném utkání - Memphis v něm bude čelit možnému "sweepu".

Statistické review zápasu najdete ZDE.


WAS Washington - MIN Minnesota 129:132p

Minnesota se dvakrát dokázala zachránit v posledních vteřinách (na konci normálního hracího času a v prvním prodloužení) vyrovnávací trojkou a v druhém nastaveném čase za stavu 124:129 otočila osmi body v řadě tento vyrovnaný zápas. Prodloužení zajistil hostům trojkou Gorgui Dieng (18 bodů), v prodloužení se pak obdobně blýskl Zach LaVine, který byl autorem 25 bodů (trojky 5/9). Skóre na konečných 132:129 upravil 11 vteřin před koncem Karl-Anthony Towns, který se s 27 body (+10 doskoků) stal nejlepším střelcem zápasu. Na druhé straně zaznamenal Bradley Beal 26 bodů, John Wall přidal 22 bodů a 16 asistencí. Marcin Gortat zapsal double-double (19 bodů a 14 doskočených míčů). Wizards si hodně zkomplikovali možnou účast v playoff, na které momentálně na desátém místě ztrácejí čtyři výhry a navíc v utkání ztratili zraněného Markieffa Morrise (lýtko).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DET Detroit - CHA Charlotte 112:105

Detroit ukazuje velmi dobrou formu, kterou proměnil v pátou výhru v řadě a především si udržel náskok na posledním postupovém místě do playoff. Pistons mají momentálně oproti Bulls o dva zápasy odehráno navíc, ale náskok tří výher jim na postup dává velkou naději. Navíc jim nahrála nečekaná prohra Washingtonu s Timberwolves. Domácí měli utkání s Hornets pod kontrolou, postupně si vypracovali až 26-bodový náskok díky lepší střelecké úspěšnosti z pole a doskokům (62-42!). Po nemoci se do sestavy vrátil Kentavious Caldwell-Pope a připsal si 21 bodů, Andre Drummond přispěl k výhře 18 body, 14 doskoky a třemi bloky. Kemba Walker se sice stal s 29 body nejlepším střelcem tohoto duelu, ale jinak Charlotte nepotvrdilo proti Detroitu dvě předešlé vzájemné výhry, i tak ale mají Sršňi s Pistons lepší vzájemnou letošní bilanci (2-1 na zápasy).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MIA Miami - ORL Orlando 108:97

Také druhé floridské derby pro sebe získal favorit z Miami (první zápas vyhráli Heat v Orlandu 108:101). Hassan Whiteside přispěl k výhře 26 body, ke kterým přidal ještě 12 doskoků a pět bloků. Goran Dragic pomohl svému týmu k výhře 22 body a osmi asistencemi. Za oslabené Magic (chyběli zranění Oladipo s Vučevičem) zaznamenal Evan Fournier 20 bodů. 19 jich přidal náhradník Andrew Nicholson. Heat si udrželi 50 procentní střelbu z pole (40/80) a díky především Whitesideovi zapsali také 7 bloků (soupeř pouze jeden). Oba týmy se do konce základní části utkají ještě dvakrát.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


ATL Atlanta - MIL Milwaukee 101:90

Vyrovnané pole nejlepších střelců opět dovedlo Atlantu k povinné výhře nad Milwaukee. Jeff Teague vedl svůj tým 18 body, Paul Millsap přidal 14 bodů a 13 doskoků. Nelepším střelcem Bucks se stal Jabari Parker s 19 body. Náhradník John Henson zapsal double-double za 17 bodů a 10 doskoků. Milwaukee vyhrálo proti Hawks obě předchozí vzájemná utkání (dvakrát v prodloužení), ale tentokrát už Jestřábi neponechali nic náhodě a v tabulce Východní konference se výhrou posunuli na třetí místo s náskokem jedné výhry na čtvrtý Boston a páté Miami.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


HOU Houston - TOR Toronto 112:109

Houston udolal Toronto především díky triple-doublu Jamese Hardena, autora 32 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků. Michael Beasley trefil 9 z 12 střel z pole a zapsal 21 bodů, 5 doskoků a dva bloky. Raptors měli sedm dvojciferných střelcům, kterým vévodil 18 bodový střelec DeMar DeRozan, pivot Jonas Valanciunas přidal 16 bodů a 18 doskočených míčů. Kyle Lowry vynechal předchozí zápas kvůli poraněnému lokti a tentokrát zapsal 15 bodů a 8 asistencí, ale jen 4/19 z pole (trojky 3/10). Uzdravený Patrick Patterson zaznamenal pět rychlých bodů, aby snížil náskok domácích deset vteřin před koncem na 107:110, avšak Trevor Ariza následně dvěma šestkami opět posunul rozdíl skóre na 5 bodů. Rockets vyhráli oba vzájemné zápasy a devátou výhrou v řadě potvrdili, že se jim doma proti Raptors daří (poslední výhra Toronta v Houstonu je datována na rok 2007).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


SAC Sacramento - PHX Phoenix 116:94

Statistické review zápasu najdete ZDE.


LAL L.A. Lakers - DEN Denver 105:116

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Klay Thompson
Thompson, Klay
BODY: 40
John Wall
Wall, John
ASISTENCE: 16
Jonas Valanciunas
Valanciunas, Jonas
DOSKOKY: 18
Axel Toupane
Toupane, Axel
PLUS/MÍNUS: +26
Hassan Whiteside
Whiteside, Hassan
BLOKY: 5
Klay Thompson
Thompson, Klay
TROJKY: 9/16