Mavs pravděpodobně ztratí oporu v bojích o playoff

22. 03. 2016, 18:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Dallas momentálně hájí poslední postupovou příčku do playoff. V Západní konferenci patří Mavericks osmé místo s vyrovnanou bilancí výher a proher (35-35). Sedmý Houston má zcela totožnou bilanci, náskok na devátý Utah činí pouze jedna výhra!

Je to jasné - Dallas musí zvítězit téměř v každém následujícím utkání, ale dnes přišla pro fanoušky Mavs velmi nepříjemná zpráva. Chandler Parsons zřejmě letos pro zranění kolena dohrál a svému týmu v nejdůležitější části sezóny už bohužel nepomůže. Utržený meniskus v pravém koleni si pravděpodobně vyžádá operaci, což by znamenalo, že 27-letý forward v Texasu dohrál.

Tuhle zprávu před malou chvílí potvrdily zdroje blízké serveru ESPN.com. To by znamenalo, že Parsons nedohraje už druhou sezónu v řadě a opět bude sledovat playoff pouze v civilu na lavičce. Před rokem se obdobně zranil (také pravé koleno) a odehrál pouze 66 utkání. Teď se mu osudné stalo páteční utkání s obhájci titulu z Golden State.

Parsons odehrál letos 61 utkání s průměrem 13.7 bodů, 4.7 doskoků a 2.8 asistencí. Po svém loňském zranění se postupně dostával do formy, trenér Rick Carlisle ho často šetřil, aby byl stoprocentně připraven na rozhodující část sezóny. V posledních dvou měsících hrál v nejlepší formě své kariéry, kdy průměroval 18.9 body, 5.9 doskoky a 3.2 asistencemi na zápas s 51 procentní úspěšností střelby z pole (trojky 47.7 %). Dallasu bude určitě hodně chybět!

Údajně ale není nynější zranění kolene vážnější, než bylo to loňské a Parsons by se tak mohl v pohodě připravit na následující sezónu. V kterém dresu to ovšem bude? Rodákovi z Floridy totiž končí v létě v Dallasu smlouva a zamířit by mohl jako volný hráč například "domů" do Orlanda Magic, kteří o něho mají už nyní velký zájem.

Chandler Parsons Reportedly Needs Season-Ending Knee Surgery https://t.co/MVUrfV4jY6 pic.twitter.com/4XbaFRNj1y

— SLAM Magazine (@SLAMonline) 22. března 2016