Spurs potvrdili domácí neporazitelnost i proti nejlepšímu týmu ligy

20. 03. 2016, 11:00 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Podívejte se na devítizápasový souhrn ze sobotní noci. V Největším šlágru zvítězilo doma San Antonio nad Golden State. Russell Westbrook a Zach Randolph pomohl k výhrám svých týmů triple-doublem.


SAS San Antonio - GSW Golden State 87:79

I když do San Antonia přijeli obhájci titulu a nejlepší tým ligy s bilancí 62-6, tak Spurs potvrdili stoprocentní domácí bilanci a připsali si 44. domácí výhru v řadě za sebou. LaMarcus Aldridge k ní přispěl 26 body a 13 doskoky, Kawhi Leonard přidal 18 bodů a 14 doskočených míčů. Domácí povolili velmi dobrou obranou nejlepší ofenzivě nastřílet pouze 79 bodů a Stephena Curryho "udrželi" na 14 bodech.

Hvězda Golden State si připsala pouze jednu úspěšnou trojku ze 12 pokusů. Klay Thompson se z poza obouku trefil také pouze jednou (1/7) a celkově si připsal jako nejlepší střelec svého týmu 15 bodů. Hostě měli pouze 37.8% úspěšnost střelby z pole, z toho proměnili jen 9 ze 36 trojek! Spurs kralovali i na doskoky (53-37) a v letošní sezóně zapsali 35. domácí výhru v řadě.

Warriors bojují o rekord ligy v počtu nasbíraných výher během jedné základní části, aby překonali nejlepší bilanci Chicaga Bulls 72-10, tak potřebují ve zbývajících třinácti zápasech zapsat alespoň 11 výher a mohou si dovolit ještě dvě porážky.

Golden State naposledy zvítězili v AT&T Centeru v roce 1997, od té doby zde prohráli v základní části 33 utkání v řadě za sebou, včetně tohoto dnešního duelu! Povede se jim zde 10. dubna konečně vyhrát?

Statistické review zápasu najdete ZDE.

The Warriors losing streak (33) in San Antonio continues.

The last Golden State victory came in 1997. pic.twitter.com/UoLUQfHctT

— SportsCenter (@SportsCenter) 20. března 2016


CHA Charlotte - DEN Denver 93:101

D.J. Augustin se vítězně vrátil do svého bývalého působiště, když Hornets pokořil 24 body. Charlotte překvapivě nestačilo na tým, který marně bojuje v Západní konferenci o playoff. Nicolas Batum sice podal proti Nuggets výborný výkon (26 bodů, 9 asistencí a 8 doskoků), ale jako tým si Sršňi nevedli ve statistikách příliš dobře. Na doskoky prohráli 51-39 a na devět trojek spotřebovali 32 pokusů, to soupeř na stejnou porci potřeboval daleko méně střel (9/18). Nováček Nikola Jokic se sice v utkání vyfauloval, ale do té doby zaznamenal 11 bodů a 14 doskoků (14. double-double v sezoně). Cody Zeller hrál i přes zranění a kromě 10 body si připsal na své konto také osobní rekord - 5 zblokovaných míčů. Charlotte jsou v tabulce Východní konference na šestém místě a v pondělí je čeká těžký soupeř - doma přivítají ve velmi dobré formě hrající San Antonio.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DET Detroit - BKN Brooklyn 115:103

Detroit využil absenci nemocného Brooka Lopeze a připsal si 36. výhru v honbě za playoff. S 21 body se jejich nejlepším střelcem stal tentokrát náhradník Aron Baynes, 17 bodů přidal Anthony Tolliver. Za Nets skóroval 24 body Thaddeus Young. Baynes zaznamenal 17 bodů v rozhodující čtvrté čtvrtině, do které vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu 77:77 (jeho celkových 21 bodů je jeho novým osobním rekordem v NBA). Pistons vyhráli vzájemnou minisérii 3-1 na zápasy.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


IND Indiana - OKC Oklahoma City 111:115

Indiana prohrála těsně další zápas a hodně si komplikuje postup do playoff. Po dnešní prohře mají Pacers bilanci 36-33 a pouze o jednu prohru méně, než nasbíral devátý Detroit. Russell Westbrook pokračuje ve sbírání triple-doublů (14. v ročníku), když si dnes připsal 14 bodů, 14 asistencí a 11 doskoků. Kevin Durant pomohl k výhře 33 body, 13 doskoky a osmi asistencemi. Domácí se zase opírali o výkon Paula George, autora 45 bodů. George Hill přidal 20 bodů a 9 asistencí. Thunder vyhráli počtvrté v řadě a zlepšili si bilanci na 6-7 pokud nastoupili do druhého utkání během dvou dní a Indianě oplatili domácí porážku 98:101.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


WAS Washington - NYK New York 99:89

John Wall pokračuje ve výborných výkonech, kdy skvěle pomáhá svému týmu proklouznout na poslední chvíli do playoff. Wall zaznamenal další double-double (24 bodů a 10 asistencí), Markieff Morris přidal při výhře 17 bodů. Nejlepšími střelci Knicks byla s 20 body a sedmi doskoky dvojice Carmelo Anthony - Kristaps Porzingis. Wizards vyhráli vzájemnou minisérii 2-1 na zápasy a v tabulce ztráceji už pouze dvě výhry na sedmou Indianu!

Statistické review zápasu najdete ZDE.


ATL Atlanta - HOU Houston 109:97

Al Horford zaznamenal proti Houstonu 22 bodů, náhradník Tim Hardaway Jr. se blýskl 20 body. Dwightu Howardovi zhořkl návrat do svého rodného města - sám pomohl prohru zmírnit osmi body, 17 doskoky a čtyřmi zisky. Michael Beasley se blýskl dokonce 30 body (nejlepší výkon od návratu z Číny) a James Harden zapsal 25 bodů, 8 asistencí a 6 doskoků. Rockets vyhráli na doskoky 51-40, ale byli horším týmem v úspěšnosti střelby z pole (39.3 % - 50 %).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MIA Miami - CLE Cleveland 122:101

Miami se skvěle vytáhlo proti loňským finalistům z Clevelandu. V souboji velkých kamarádů zaznamenal Dwyane Wade 24 bodů, LeBron James na druhé straně kontroval 26 body. Nováček Josh Richardson pokračuje ve skvělých výkonech (dnes přispěl k výhře 19 body), Hassan Whiteside zaznamenal 16 bodů a 13 doskoků. Druhým nejlepším střelcem Cavs se stal náhradník Richard Jefferson, autor 20 bodů. Wade se stal 41. hráčem v historii, který pokořil metu 20.000 nastřílených bodů v NBA. Heat dominovali jasně na doskoku (42-26) a proti Cavaliers mají po dnešku lepší vzájemné zápasy (2-1).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


CHI Chicago - UTA Utah 92:85

V souboji dvou týmu bojujících v opačných konferencí o playoff se z výhry radovalo domácí Chicago. 22 body pomohl k výhře Derrick Rose, 15 bodů a 10 doskoků přidal Taj Gibson. S 24 body se stal Derrick Favors na druhé straně nejlepším střelcem utkání. Do sestavy Jazz se po zranění vrátil Gordon Hayward, ale devíti body k výhře nepomohl. Utah po dnešní prohře ztrácejí na osmý Dallas jednu výhru. Bulls mají bilanci 35-33, ale v boji o playoff je čeká ještě těžká práce - Detroit a Washington nasbírali zatím více proher, proto je Chicago s méně odehranými zápasy zatím na osmém místě.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MEM Memphis - LAC L.A. Clippers 113:102

Memphisu se vrátil uzdravený Zach Randolph a pomohl triple-doublem porazit hostující Clippers. Navrátilec do sestavy zaznamenal 28 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. Jeff Green poprvé od trade deadline nastoupil proti svému bývalému týmu, ale osmi body příliš svému novému týmu platný nebyl. Tony Allen přispěl k výhře 22 body, Lance Stephenson zaznamenal proti Clipps 12 bodů. Hosty vedl v bodování Chris Paul (25 bodů), DeAndre Jordan přidal 16 bodů. Oba soupeři by se mohli potkat v prvním kole playoff - jejich bilance je zatím letos vyrovnaná 1-1 na zápasy (12. dubna čeká oba týmy v Los Angeles poslední vzájemný souboj).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Paul George
George, Paul
BODY: 45
Russell Westbrook
Westbrook, Russell
ASISTENCE: 14
Dwight Howard
Howard, Dwight
DOSKOKY: 17
Joe Johnson
Johnson, Joe
PLUS/MÍNUS: +30
Cody Zeller
Zeller, Cody
BLOKY: 5
Tim Hardaway Jr.
Hardaway Jr., Tim
TROJKY: 5/7