Steph jako z jiné planety, duo OKC nestačilo v New Orleans

26. 02. 2016, 10:20 » Review - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Stephen Curry podává v této sezoně výkony, na které nestačí superlativy. Excelentní úspěšností střelby, deseti trojkami a 51 body tentokrát potopil Orlando. Oklahoma City si brousila zuby na výhru v New Orleans, ale proti byl Anthony Davis a spol. To vše a mnohem více v našem review.

ORL Orlando - GSW Golden State 114:130

Stephen Curry opravdu hraje jako z jiného světa. Druhý den poté co 42 body sestřelil Miami předvedl jen o kus dál v Orlandu jeden z nejlepších střeleckých večerů sezony. Magic nasázel 51 bodů včetně deseti trojek a také trojky skoro z poloviny hřiště v poslední sekundě třetí čtvrtiny, která poslala domácí definitivně do kolen. Curry tak poprvé od LeBrona a sezony 2008/09 nastřílel třikrát alespoň 50 bodů a překonal rekord Kylea Korvera v počtu zápasů s proměněnou trojkou, kterých už je 128. Warriors díky skvělému Currymu přežili i horší večer Klaye Thompsona, jenž dal jen devět bodů. Aaron Gordon dal za domácí 18 bodů.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


BOS Boston - MIL Milwaukee 112:107

Celtics se po Allstar přestávce nedařilo a potřebovali zabrat, což se jim doma proti Bucks povedlo. Vedli v průběhu utkání až o 18 bodů a i když soupeř zápas zdramatizoval, domácí si výhru pohlídali. Isaiah Thomas dal devět ze svých 27 bodů v poslední čtvrtině, Jae Crowder přidal 20 bodů a Celtics zastavili pád tabulkou Východu. Bucks hrají v posledních týdnech lépe a vedl je Jabari Parker s 22 body, ale blíže než na pět bodů se v koncovce nedostali.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


NOP New Orleans - OKC Oklahoma City 123:119

Anthony Davis nastřílel 30 bodů, lavička vedená 26 body Ryana Andersona dala celkem 60 bodů a Pelicans potvrdili, že hrají v těchto dnech nejlepší basketbal z celé sezony, když přestáli velké výkony obou hvězd Oklahomy. Russell Westbrook dal 44 bodů a Kevin Durant přidal 32, ale Thunder i přesto tři minuty před koncem prohrávali o 12 bodů. Po Durantově trojce třináct sekund před koncem to bylo sice jen o dva, ale Jrue Holiday uzavřel zápas trestnými hody.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


PHX Phoenix - BKN Brooklyn 106:116

Souboj dvou trápících se týmů lépe zvládl Brooklyn, který už bez Joe Johnsona, jenž se vykoupil ze smlouvy, zdolal Suns. Do základní pětky se místo Johnsona dostal zpátky Bojan Bogdanovič a sezonním maximem 24 body pomohl Nets k šestnácté výhře v sezoně. Suns naopak nestačilo ani 30 bodů Mirzy Teletoviče a překonávali negativní klubové rekordy v domácích porážkách v řadě (8) a celkových porážkách v řadě (13).

Statistické review zápasu najdete ZDE.


POR Portland - HOU Houston 105:119

Portland hrál až do poločasu tohoto utkání skvěle a nebyl daleko od šesté výhry v řadě, ale pak začal řádit James Harden a Rockets dotáhl k velkému obratu. Blazers vedli doma nad Houstonem ve třetí čtvrtině o 21 bodů, ale zápas nakonec hlavně díky strašlivé poslední čtvrtině ztratili. James Harden dal v poslední dvanáctiminutovce devatenáct ze svých 46 bodů, Dwight Howard přidal 19 bodů a 13 doskoků a Rockets vyhráli poté co předtím ztratili čtyři z pěti zápasů. Za domácí byla přerušena šňůra 30 bodových zápasů Damiana Lillarda, který skončil na 23 bodech.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


UTA Utah - SAS San Antonio 78:96

San Antonio potvrdilo svou nejlepší obranu v lize, když přiškrtili Utah na maximálně 23 bodů ve čtvrtině a v té druhé jim povolili dokonce jen 12 bodů. Kawhi Leonard dal 29 bodů a Spurs si prakticky od poločasu hlídali vedení. Derrick Favors byl nejlepším střelcem Jazz s 25 body.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Stephen Curry
Curry, Stephen
BODY: 51
Jrue Holiday
Holiday, Jrue
ASISTENCE: 9
Kevin Durant
Durant, Kevin
DOSKOKY: 14
Jason Terry
Terry, Jason
PLUS/MÍNUS: +21
Anthony Davis
Davis, Anthony
BLOKY: 4
Stephen Curry
Curry, Stephen
TROJKY: 10/15