Zraněný Chris Bosh ve vážném ohrožení

16. 02. 2016, 18:00 » Informace z klubů - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Přibližně v tomto čase v minulém roce vyšlo najevo, že forward/centr Miami, Chris Bosh, má vážné zdravotní problémy a sezóna pro něj předčasně končí. Konkrétně se jednalo o krevní sraženiny na plicích, pro hráče NBA poněkud zvláštní zranění, kterému však čelí každý z nás.

Chris Bosh byl na tom zdravotně poměrně špatně, nakonec však vše ustál a do sezóny 2015/16 se již připojil k týmu Heat zpátky do zápasového cyklu. Dokonce se z něho stal znovu velký tahoun týmu, který svými 19.1 body a 7.5 doskoky na zápas dává na vážné zdravotní problémy s plícemi zapomenout. Bývalý hráč Toronta je jedním z hlavních důvodu, proč se Heat nachází na 5. místě v konferenci.

Dobré Boshovy výkony ocenili také trenéři, kteří ho zvolili do právě skončeného All Star Game v Kanadě, kde se měl rodák Dallasu představit také v soutěži trojkařů. Z toho však nakonec Bosh kvůli zranění odstoupil a byl nahrazen C.J. McCollumem z Portlandu, v zápase hvězd Boshe zastoupil Al Horford z Atlanty. Oficiálně bylo oznámeno, že Bosh má problémy s lýtkem.

Bývalá čtyřka draftu se poté přemístila zpátky do Miami, kde podstoupila další testy. Podle několika zdrojů vyšly na povrch další problémy, jež jsou vážnější než zraněné lýtko. Údajně by to mohly být znovu problémy s krví, konkrétněji krevní sraženiny v lýtku. Tyto zprávy ale potvrzeny nejsou.

Pokud však mají tyto zdroje pravdu, jednalo by se o další velký problém pro Boshe, ale i celou Heat organizaci. Bosh by musel znovu do konce sezóny na léčení, a to je pro ambiciózní tým z Floridy nemyslitelné. Navíc, když se Heat momentálně snaží posílit kádr a zvažovány jsou výměny za Dwighta Howarda s Houstonem nebo Joe Johnsona s Brooklynem.

Všichni doufáme, že se tyto ne moc optimistické zvěsti nepotvrdí a že Bosh sezónu ve zdraví dohraje. Pokud se však zprávy o zranění potvrdí, vedení i fanoušci Miami Heat mají vážný problém.