Západ rekordně rozstřílel Východ, MVP je znovu Westbrook

15. 02. 2016, 12:26 » Review - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Los Angeles Lakers zažívají nejhorší sezonu v klubové historii, ale Kobe Bryant aspoň jeden důležitý a velký zápas letos vyhrál.

Jeho Západ naprosto bláznivým skóre 196:173 porazil tým Východu, když oba týmy jasně překonaly rekord pro největší počet nastřílených bodů, což bylo do letoška 163 bodů. Západ se díky 31 bodům Russella Westbrooka a sérií trojek ve třetí čtvrtině od Východu odtrhl a náskok si podržel až do konce.

Lídr Oklahomy City Westbrook vyhrál podruhé za sebou cenu MVP, což se stalo poprvé v historii. Poražené vedl 41 body Paul George z Indiany, který byl tak jen jeden bod od překonání rekordu Wilta Chamberlaina pro nejvíc bodů v zápase hvězd.

Západ v závěru honil magickou hranici 200 bodů, ale ani neuvěřitelná trojka Stephena Curryho téměř z půlky nepomohla. Celkových 369 bodů však bylo hned o 48 více než nejvyšší skóre v historii.

Večer z velké části patřil také loučícímu se Kobe Bryantovi. Byl oceněn před zápasem potleskem ve stoje i slovy úcty od Magica Johnsona a zápas začal jeho rozskokem s velkým kamarádem a rivalem LeBronem Jamesem.

Bryant nastřílel 10 bodů, když se několikrát potkal v souboji jeden na jednoho s Jamesem a povětšinu zápasu se usmíval. Nakonec odehrál nejvíce minut ze svého týmu.