Cavs přejeli Houston, Anthony Davis rozhodl zápas smečí

16. 01. 2016, 12:39 » Review - Autor: Jakub Eichler


(zdroj: Nbasket.cz)
Cleveland obdivuhodně zvládl druhý zápas ve dvou dnech po prohře se Spurs a přehráli hladce Houston. Anthony Davis a jeho Pelicans zdolali Charlotte díky Davisovu alley-oop v posledních sekundách. To a spoustu dalšího v našem review.

IND Indiana - WAS Washington 104:118

John Wall si připsal další skvělý výkon a 28 body sedmi doskoky a osmi asistencemi dotáhl Wizards k důležité výhře. Pro zápas byla klíčová druhá čtvrtina, kterou ovládli hosté 35:19 a od té doby byli na cestě za čtvrtým vítězstvím v řadě. Pacers nevyšel úplný vstup do utkání, ale pak zabrali a v závěru první čtvrtiny se ujali vedení 27:24. Bylo to však jejich poslední vedení v zápase. Indianě nestačilo 21 bodů, sedm doskoků a pět asistencí Paula George.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


OKC Oklahoma City - MIN Minnesota 113:93

Russell Westbrook prožil před dvěma dny zřejmě nejhorší zápas v kariéře, když byl bez bodů po druhé technické chybě vyloučen ještě v prvním poločase a navázal na tento zápas jediném ze svých lepších výkonů, když si připsal čtvrtý triple double v sezoně za 12 bodů, jedenáct doskoků a deset asistencí. Thunder na svého soupeře od úvodu vlétli a Westbrook a další opory ani nemusel hrát v poslední čtvrtině. Kevin Durant vedl OKC s 21 body, nejlepším střelcem utkání byl Andrew Wiggins s 25 body.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


BOS Boston - PHX Phoenix 117:103

Boston se zřejmě pomalu vyhrabává z výsledkové krize, kterou měl posledních pár dní, když bez větších problémů zdolali Phoenix. Isaiah Thomas dal svému bývalému týmu 19 bodů, další mladý "guard" Marcu Smart si připsal první kariérní triple double za deset bodů a jedenáct doskoků i asistencí. Suns propadli hlavně v prvním poločase, když nedokázali soupeře vůbec zastavit na obranné polovině a v závěru nebylo o co hrát. Od dvanácté prohry z posledních třinácti utkání neuchránil Suns ani Mirza Teletovič a jeho 22 bodů.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


BKN Brooklyn - POR Portland 104:116

Damian Lillard hraje od návratu do sestavy po zranění chodidla skvělý basketbal a hlavě v závěrečných čtvrtinách pomáhá svému týmu k výhře. Lillard si připsal 14 ze svých 33 bodů v závěrečné čtvrtině a Blazers rozhodli další zápas v závěrečné dvanáctiminutovce. Osm minut před koncem než se Lillard naposledy vrátil na palubovku, tak vedli domácí o šest, ale pak přišla rozhodující šňůra 19:2, kterou zařídil Damian s Edem Davisem. Nets nestačilo 25 bodů Brooka Lopeze, mladý rozehrávač Donald Sloan byl s 15 body jeden doskok a asistenci od triple double.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


CHI Chicago - DAL Dallas 77:83

V zápase, kde se ani jednomu týmu nedařilo střelecky udrželi Mavericks v druhé půli Bulls na 31 bodech a otočili mírnou ztrátu z prvního poločasu. Hlavně se podařilo zastavit Jimmy Butlera, který po svém 53 bodovém představení v posledním zápase úplně vyhořel a skončil na čtyřech bodech. Dirk Nowitzki dal za Mavs 21 bodů, Deron Williams přidal 18 a oba dávali klíčové trojky v poslední čtvrtině. Poražené vedl Derrick Rose s 18 body.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


NOP New Orleans - CHA Charlotte 109:107

Pelicans neudrželi dvouciferný náskok z úvodu druhé půle a museli bojovat s Hornets v koncovce, ale tu zvládli a slaví výhru. Ryan Anderson si připsal nejlepší výkon v sezoně s 32 body včetně šesti trojek a v závěru při vyrovnaném stavu Hornets předpokládali, že bude poslední akce postavena na něj. Uvolnil se však Anthony Davis a smečí po nahozená dvě sekundy před koncem rozhodl. Byl to jeho 22 bod v zápase. Kemba Walker dal na druhé straně 25 bodů včetně vyrovnávací trojky chvíli před Davisovým košem.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MIL Milwaukee - ATL Atlanta 108:101p

Giannis Antetokounmpo dal šest ze svých 28 bodů v prodloužení, přidal osobní rekord 16 doskoků a Bucks nečekaně zdolali Atlantu. Domácí museli nejprve přežít ostrostřelbu Kyle Korvera a poté vyrovnanou koncovku, kdy Michael Carter-Williams zblokoval Jeffa Teaguea a jeho potenciálně vítězný pokus. Hawks vedl s 23 body Paul Millsap a dělí ho tak už jen čtyři body od 10 000 v kariéře.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


DEN Denver - MIA Miami 95:98

Heat chyběli v Denveru Dwyane Wade i Goran Dragič, ale opřeli se o dvojici Chris Bosh a Hassan Whiteside a připsali si cennou výhru na palubovce, kde před pár dny padli i Golden State. Bosh dal 24 bodů včetně rozhodujícího jumperu v poslední minutě, ale králem zápasu byl Whiteside a jeho triple double. Dal 19 bodů, doskočil sedmnáct míčů a připsal si 11 bloků. Za poslední tři sezony je jediným hráčem, který dosáhl v NBA na triple double s bloky. Darrel Arthur vedl Nuggets s 18 body a domácím nestačil ani osmnáctibodový náskok z první půle.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


HOU Houston - CLE Cleveland 77:91

Cavaliers zvládli výborně druhý zápas ve dvou dnech po těžké bitvě v San Antoniu a přejeli Rockets. Houstonu vůbec nevyšly prostřední dvě čtvrtiny, kdy dali jen 30 bodů a Cavs zápas zlomili. Kyrie Irving vedl svůj tým s 23 body, LeBron přidal 19 bodů a paradoxně domácí vypadali jako ten unavenější tým. Klíčová pro zápas byla obrana na Jamese Hardena, který se trápil střelecky a dal jen 11 bodů. Dwight Howard si připsal 14 bodů a 11 doskoků.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Damian Lillard
Lillard, Damian
BODY: 33
Marcus Smart
Smart, Marcus
ASISTENCE: 11
Hassan Whiteside
Whiteside, Hassan
DOSKOKY: 17
Jared Sullinger
Sullinger, Jared
PLUS/MÍNUS: +24
Hassan Whiteside
Whiteside, Hassan
BLOKY: 11
Ryan Anderson
Anderson, Ryan
TROJKY: 6/8