Ricky Rubio v této sezóně dohrál, míří na další operaci

12. 04. 2015, 11:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Je to oficiální - ani na konci sezóny se španělský rozehrávač a jeden z nejlepších evropských hráčů ročníku 1990 nevyhne chirurgickému zákroku. Ricky Rubio míří 'pod nůž' kvůli zraněnému kotníku, který jej limituje v podstatě celý ročník. Tím pádem je jasné, že poslední zápasy Minnesoty vynechá a po operaci bude na prvním místě rekonvalescence, aby byl v pořádku na začátek sezóny 2015/2016.

Opora bronzových medailistů z posledního mistrovství starého kontinentu odehrála v letošní sezóně pouhých 22 střetnutí, během nichž zaznamenávala 10,3 bodů a 8,8 asistencí na zápas. Naposledy se přitom Ricky objevil na hřišti 19.3., kdy nezabránil porážce svého týmu na palubovce Raptors.

"Po dobu rekonvalescence jsme Rickyho stav neustále bedlivě sledovali," vysvětlil kouč Flip Saunders. "Ricky však nedávno zaznamenal neutišující bolest v levém kotníku a bylo zřejmé, že to neodpovídá tomu, jak by se zranění mělo hojit. Jako součást tohoto procesu jsme vyslechli mnoho názorů, jak bychom měli reagovat. Ricky byl nejčastěji vyšetřován dr. Richardem Ferkelem ze Southern California Orthopedic Institute a bylo rozhodnuto, že nejlepší volbou bude operace."

"Už v době zranění jsme uvedli, že dlouhodobé zdraví Rickyho je pro nás velmi důležité. Je nedílnou součástí naší budoucnosti, a tak činíme všechna opatření pro to, aby mohl v příští sezóně předvádět nejlépe to, co umí. Rozhodnutí o operaci padlo jak z úst Rickyho a jeho zástupců, tak i zástupců Timberwolves a předních odborníků v oboru ortopedie."


Utkání s Warriors, které dnes Minnesota odehrála, bylo už 58., ve kterém letos Ricky Rubio nenastoupil. Zach LeVine sice zazářil 37 body (trojky 10/6), 9 doskoky a 4 asistencemi, nicméně Wolves na výhru proti favoritovi nedosáhli a bez Rubia se jejich bilance zhoršila už na 9-49. V tuto chvíli se s celkovou bilancí 16-64 dělí s Knicks o pozici nejhoršího týmu v celé NBA.

Je jasné, že s Rubiem s největší pravděpodobností nebudou moci počítat ani Španělé, kteří budou horkým favoritem na zářijovém mistrovství Evropy. To letos pořádají čtyři země - zápasy se budou hrát v Německu, Lotyšsku, Chorvatsku a Francii.

Nezbývá, než popřát, ať vše dobře dopadne, a ať Minnesota služby španělského dirigenta už nemusí v příští sezóně postrádat.