Steve Nash si v sezóně 2014/15 už nezahraje

24. 10. 2014, 20:00 » Informace z klubů - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Strávil v NBA dlouhých 18 sezón. Šest let hájil barvy Dallasu, dres Phoenixu oblékal dokonce deset sezón. Jeho angažmá v Lakers mělo být sladkou tečkou jeho bohaté kariéry, která jistě bude mít konec v síni slávy.

Steve Nash loni odehrál pouze patnáct utkání, z toho v deseti nastoupil již od začátku. Jeho problémy se zády ho však zbytek sezóny vyřadili mimo hru a rodák z Jihoafrické republiky měl v plánu, že sezóna 2014/15 bude jeho poslední. Dokonce již trénoval v plné zápřahu, dokonce se účastnil i tréninků pět na pět a odehrál i přípravné zápasy.

Teď však zámořskými médii prolétla zpráva, že si čtyřicetiletý rozehrávač zranil nerv v zádech a v následující sezóně nebude moci nastoupit. Nash má zdravotní problémy již od roku 2012, kdy se k Lakers připojil. Během jeho první sezóny v LA si zlomil ruku, což vedlo k následným problémům s nervy v noze. Tento problém zase vedl k jeho problémy se zády. Svá záda si poranil již minulý týden, kdy se zranil při nošení batohu.

Jak už bylo zmíněno, čtyřicetiletý Nash se k Lakers připojil před dvěma roky. Kromě Nashe se k týmu připojil i Dwight Howard a společně s duem Pau Gasol - Kobe Bryant měli být Lakers největší favorité na titul. To se však nestalo a nakonec to byl velký propadák.

Nash je mnohými experty brán jako jeden z nejlepších rozehrávačů v historii NBA. Dvakrát dokonce vyhrál cenu pro nejužitečnějšího hráče základní části a jeho Phoenix Suns je jeden z nejlepších týmů v historii, který nikdy nevyhrál titul.



Je opravdu smutné, jak kariéra jednoho z nejzajímavějších a nejlepších hráčů své generace ukončuje svou kariéru. Sám Nash ještě nic takového nepotvrdil, ale nemůžeme očekávat, že by se ještě pokusil o návrat. Pokud ano, přeji mu vše nejlepší.