Rudy Gay se stěhuje do Sacramenta

09. 12. 2013, 02:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Kolem půlnoci probleskla zpráva, že byl Rudy Gay odhlášen z dnešního utkání proti Lakers a můžeme čekat něco velkého. O dvě hodiny poté už většina amerických serverů informovala o tom, že se Toronto domluvilo se Sacramentem na přestupu Rudyho Gaye a dolaďuje další podmínky jeho přestupu.

Spolu s výborným střelcem putují do Kalifornie ještě další dva hráči - Aaron Gray a Quincy Acy, kteří ovšem do užší rotace Raptors letos nepatřili.

Toronto se naopak zbavuje obřího Gayova kontraktu (letos téměř 18. mil. dolarů a další rok přes 19 mil.). A dále získává hned čtveřici "hotových hráčů" - Greivise Vasqueze (ten zaplní konečně místo druhého rozehrávače), nadějného mladého Patricka Pattersona a dvojici veteránů - Johna Salmonse a Chucka Hayese.

Rudy Gay
RUDY GAY (TOR)
Forward
Základní část 2013/14 - Průměry
GP: 18 | PTS: 19.44 | AST: 2.22
BS: 1.28 | REB: 7.39 | STL: 1.56
Původně se předpokládalo, že by Kings do výměny zahrnuli letos nevyužívaného Jimmera Fredetteho, ale ten nakonec v tomhle přestupu nefiguruje. Sacramento získalo velkou posilu na pozici SF a zároveň "přichází" v průměru téměř 20 bodů na zápas.

GM Raptors, Masai Ujiri, se netajil tím, že po svém nástupu do funkce hodlá provést změny v kádru a poté, co se přestalo týmu dařit, sáhl k očekávaní výměně. Kromě Jonase Valanciunase neměl nikdo údajně své místo jisté. kdo podle vás na tomto přestupu vydělá?